Bemutató: Manfrotto Pro Light BumbleBee M-10 – csípem ezt a dongót!

A Manfrotto roppant praktikus részletmegoldásokkal megspékelt kis válltáskát dobott a piacra, ami a Pro Light családot bővíti. A „hírnök” (Messenger) jellegű válltáska kisebbik változata, az M-10 járt nálam egy bemutató erejéig.

A Manfrotto Pro Light BumbleBee M-10 kívülről a fotóstáskák megszokott látványát nyújtja: a külsejét négyzetháló mintázatú, fekete színű, esőlepergető anyagból alkották, ami ráadásul igen erősnek és ellenállónak tűnik, hogy a hétköznapok kihívásainak dacolhasson. Felül, a táska hátoldala felé egy kézi fogantyút is felvarrtak, így nem csak vállon, hanem kézben tartva is vihetjük. A táska fő részlegét egy két csattal, illetve tépőzárral zárható fedél takarja:

Ennek a tépőzáras megoldásnak akkor vehetjük hasznát, ha nem akarunk a csatokkal bíbelődni, és gyorsan szeretnénk a táska belsejében elhelyezett tárgyakhoz hozzáférni. Itt most elsősorban nem a fotós cumókra gondolok, hanem az egyéb jellegű tárgyakra, mint például a táblagépre, vagy notebookra.

A táska hátoldala vaskosan párnázott, és a vájatoknak köszönhetően megfelelő szellőzéssel van ellátva, így hosszabb viselet esetén sem fogunk aláizzadni. Persze, a 40 fokos nyári hőségben ne is álmodozzunk arról, hogy bármilyen táska viselete hűsítően fog majd hatni..

És ha már a táska hátoldalát említettem: itt egy cipzárral zárható „titkos” zsebet találunk, ahol okostelefonunkat, iratainkat, pénztárcánkat rejthetjük el a tolvajok elől.

A fő fedelet felhajtva, a táska elején egy nagyobb cipzáras zseb is segít cókmókjaink elraktározásában. Ebbe a fachba egy kisebb jegyzetfüzet, egy mobil merevlemez, egy memóriakártya tok is simán befér. Ha fotózni indulsz, töltődet, USB kábeleidet is ide rejtheted.

A BumbleBee M-10 két oldalán nyitott zsebeket láthatunk, ahová félliteres vizes flakon, kompakt esernyő, vagy akár egy monopod is befér. Egylábú állványunkat amúgy a fő fedél alá, két oldalról odapántozva vihetjük magunkkal.

A bevezetőben említettem a praktikus részletmegoldásokat. Ezek közül az egyik a fő hevederen található, és a viselési kényelmet szolgálja. Igen, ez egy vaskosan párnázott, és tépőzárral a kívánt pozícióban rögzíthető kiegészítő elem.

A másik ilyen ötletes megoldás szintén a fő hevedert érinti: a pánt hosszát egyetlen mozdulattal, egy nagyméretű, kényelmesen kezelhető csíptető csattal lehet beállítani. Két ujjal fogjuk meg a csat fülét, húzzuk felfelé (így nyílik ki), állítsuk be a hevedert a kívánt hosszra, majd nyomjuk le a fület – kész!

Természetesen az M-10 fotós részlegének a tartalmát a fő fedél kinyitása nélkül is elérhetjük, ugyanis a fedél egy cipzárral felülről nyitható, így a nyíláson a fotómasinát könnyűszerrel kivehetjük. A cipzár kocsijait jól látható, piros fülecskék teszik még könnyebben kezelhetővé (a táskához jár ebből egy tartalék is, ha esetleg egy túl heves mozdulattal elszakadna).

Belül vastag térelválasztókkal alakíthatjuk igényeink szerint a fotós részleget. Két nagyobb optika, egy testesebb váz (nagyobb MILC vagy kisebb/közepes dSLR) és egy rendszervaku kényelmesen elfér a notebook/táblagép mellett. Ha sima hétköznapi válltáskaként szeretnénk használni a Manfrotto Pro Light BumbleBee M-10-et, akkor egyszerűen vegyük ki a szeparátorokat és máris nem fotóstáska fityeg az oldalunkon.

A Manfrotto Pro Light BumbleBee M-10 egy nagyon praktikus, ötletes részletekkel megáldott oldaltáska, amit nem csak fotós célokra lehet használni. Pont ilyet kerestem nyári városi fotós túráimhoz, így jár neki az „Aranyérem”, azaz igazi „Kedvenc” lett nálam! Az M-10 bruttó 38 900 forintos áron vásárolható meg a Manfrotto Magyarország partnereinél.

Manfrotto Pro Light BumbleBee M-10

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...