Lezárult a Nikon 7 Fotópályázat, megvannak a nyertesek!

A Nikon 100. évfordulójának alkalmából idén ősszel ismét elindította a japán gyártó magyar képviselete a „Nikon 7 Fotópályázatot”.

„A résztvevők ezúttal is választhattak, hogy amatőr vagy profi kategóriában indulnak. A pályázók összesen 28 témából válogathattak, melyekből legalább 7-hez kellett képet feltölteniük, hogy indulhassanak a fődíjért. A Nikon öttagú szakmai zsűrije minden beérkezett fotót értékelt, így a pályázók 7 legjobbra értékelt képe és azok összpontszáma határozta meg, hogy ki, hol végez a rangsorban.”

„A pályázatra 5160 amatőr és 684 profi fotós nevezett. A versenyzők több mint 13 000 fotót küldtek be: 12 143-at az amatőr, 1 770-et a profi kategóriában, így a zsűrinek idén sem volt könnyű dolga a pályaművek értékelésekor. A szakmai zsűri tagjai Baricz Katalin fotográfus, érdemes művész; Imre Anikó EFIAP fotóművész; Imre Tamás EFIAP fotóművész; Hajdú D. András fotóriporter; Stiller Ákos fotóriporter voltak.”

És persze, az értékes nyeremények most sem maradtak el:

„Az amatőr kategória fődíja egy Nikon D3400 fényképezőgép és egy AF-P DX NIKKOR 18-55 mm VR objektív volt, a profi kategória győztese pedig egy AF-S NIKKOR 16-35 mm f/4G ED VR objektívet vihetett haza.”

A nyertesek pedig:

Az amatőr kategória fődíjasa: Izsó Zsolt

További kiemelt díjazottak:

Kégl Imre, Farkas Gábor, Dr. Tóth-Piusz István, Lénárt László, Icsu Renáta

A profi kategória fődíjasa: Orbán Péter

További kiemelt díjazottak:

Pamuk Dóri, Lakatos Krisztián, Bakki Zsolt, Dévényi Eszter, Dudás Ágnes

Különdíjas, a 100. évforduló alkalmából: Nagy Kata

A díjazott pályaműveket december 5-ig lehet megtekinteni a Capa Központ kiállítótermében (cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.). A fotópályázat lezárásaként egy exkluzív díjátadó és kiállítás keretében díjazták a legjobb alkotások készítőit amatőr és profi kategóriában egyaránt. A nyertes képeket a Nikon hivatalos Facebook oldalán is meg lehet tekinteni.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...