Lassú a Lightroom? Nem kell félnetek jó lesz..

Fotósok világszerte vívnak nap mint nap élet-halál harcot a számítógépeikkel, hogy időben elkészülhessen a fényképek előhívása. Az Adobe Lightroom programot évek óta szidják a felhasználók, hogy milyen lassú még akkor is, ha egy csúcskategóriás „pécén” futtatjuk azt. Igaz, tavaly októberben a fejlesztők már gyorsítottak egyszer a Lightroom motorján, de a frissítés nem hozta meg a remélt sikert. Szerencsére az Adobe nem adta fel, sőt, a legújabb információk szerint egy komolyabb „tuningcsomag” várható záros határidőn belül, ami belső tesztek szerint ismét gyorsít az alkalmazás működésén – ezúttal 29%-os gyorsulást ígérnek a programozók.

Az Adobe az Intel szakijaival karöltve gőzerővel fejleszti a Lightroom Classic 7.2-es kiadását, hogy a CPU erejét és a rendszermemóriát jóval hatékonyabban használhassa majd a szoftver. A 7.2-es verzióban többek között a képek importálása, vagy a HDR/panoráma képek kötegelt feldolgozása során is jelentős gyorsulásnak lehetünk majd szemtanúi.

A fenti képen látható méréseket az Adobe emberei készítették, ahol összesen 100 darab RAW állomány kötegelt feldolgozásával vetették össze a Lightroom 7.1 és 7.2 kiadásait. A mért eredmények önmagukért szólnak; főleg a Windows alapú gépeken volt döbbenetes a gyorsulás. Azonban még így sem árt, ha legalább 12 GB RAM és egy többmagos processzor köré építjük majd a képfeldolgozó számítógépünket. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...