Tedd próbára fotós tudásod, fotóstúdiódat virtuális modellekkel!

Megjelent egy olyan alkalmazás Android és iOS alapú okoseszközökre, aminek közreműködésével valós környezetben fotózhatunk virtuális modelleket. Az „Augmented Reality Photo Studio” névre keresztelt programot a 13 évnyi tapasztalattal rendelkező, Los Angelesi Superba AR fejleszti (ennek a vállalkozásnak a vezetője olyan mozifilmek effektjein is dolgozott, mint például az Iron Man, az Avengers 2, a Terminator Salvation, vagy a Man of Steel). Így gyakorlatilag az éles fotózást megelőzően letesztelhetünk egy-egy új helyszínt, de kipróbálhatjuk új fotóstúdiónkat, vagy egy új világítási rendszert anélkül, hogy drágán bérelnénk modellt.

A helyszínre érkezve, egyszerűen csak válasszunk ki egyet a virtuális modellek közül, helyezzük el a helyszínen miközben a táblagép/okostelefon kameráját a kívánt célra irányítjuk. Az alkalmazásban kiválasztható modellek egyébként valós személyekről lettek mintázva! Ha azonban a helyszínnel nem lennénk maradéktalanul megelégedve, úgy azt is módosíthatjuk az app közreműködésével: kiegészítőket, de akár teljes háttereket illeszthetünk a képbe.

Miután a modell megfelelő pózt vett fel, a megvilágítást is beállíthatjuk igényeink szerint. Ehhez az alkalmazás többféle fényforrást, fényformálót kínál, amelyek egyenként csúszkákkal paraméterezhetők. Természetes fényt is választhatunk, sőt, az időjárást is módosíthatjuk a jelenetben: lehet napsütéses, borult, havas, esős stb. az időjárás. Még a fehéregyensúlyt is tetszés szerint befolyásolhatjuk valós időben. Ha készen vagyunk a kompozícióval, exponálhatunk, mintha egy igazi fényképezőgéppel, egy igazi helyszínen, igazi modellekkel, igazi megvilágítással lenne dolgunk. A beállításokat el is menthetjük, tehát ha legközelebb egy hasonló, vagy akár ugyanolyan kompozícióra lenne szükség, csak hívjuk elő az elmentett jelenetet és kész is vagyunk.

A legszebb az egészben, hogy az Augmented Reality Photo Studio nagyon kedvező áron vásárolható meg: az alapszoftver csupán 10 dollárba kerül, és ehhez külön modelleket, öltözékeket is vásárolhatunk 1 dollár/db áron. Íme, pár videó:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...