A Google elbukta, a Sony sikerre vinné az AR szemüveget?

A Google Glass elbukott, ám a Sony ennek ellenére felvette a fejszét és bele is vágta a nagy fába, ugyanis máris előrendelhetővé tette Németországban és Angliában a „SmartEyeglass” nevű, „kiterjesztett valóság” szemüvegét, amely kissé (oké, nagyon) hasonlít a régi SZTK keretekre. Igaz, a Google-hoz hasonlóan, a Sony is egyelőre csak tesztelgeti, kóstolgatja a piacot, ezért elsősorban tesztelőknek és fejlesztőknek ajánlja a terméket. Most komolyan, te kiröhögtetnéd magadat ezzel a vaskos, fekete kerettel?

Sony-SmartEyeglass

Múlt hónapban a Google beszüntette a Google Glass Explorer Edition változatának értékesítését, mert az a visszajelzések szerint túl feltűnő volt. Ha a küllemet nézzük, a Sony SmartEyeglass terméke talán még rosszabb – nem csak a vastag keret, hanem a kilógó vezeték és a különálló vezérlő is nehézkessé, különösen feltűnővé teszik ezt a „Developer Editiont”.

Persze, a Sony a végleges változat kiadása előtt még fog csiszolni kiterjesztett valóság szemüvegén, de kétséges, hogy sikerült annyit faragni belőle, hogy az valóban piaci siker lehessen. Igaz, a különálló vezérlőben található a rendszer tápellátása, ami így nagyobb akkumulátor beépítését teszi lehetővé, de még így is csak 2-2,5 órányi az üzemidő, ami csirke. Ha sikerülne feltornászni legalább 8-9 órányira a folyamatos üzemidőt, akkor az már egy komoly érv lenne a SmartEyeglass mellett, ami jelenlegi 950 dolláros árával nem nevezhető olcsónak.

A technológia, amit ezek a szemüvegek képviselnek mindenképp érdekesek és fejlesztésre érdemesek, de a jelenlegi megvalósítások még messze vannak attól a szinttől, ami elfogadható lenne és komolyan elgondolkoztatná az embert, hogy vásároljon-e egy ilyen keretet vagy sem. (Forrás: extremetech.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...