70-es, vagy 80-as hibakódot dobhat a Canon EOS 70D fényképezőgéped

A Canon kiadott egy figyelmeztetést, ami az EOS 70D tükörreflexes fényképezőgépre vonatkozik. A hírek szerint előfordulhat, hogy a készülék 70-es, vagy 80-as (Err 70, Err 80) hibakódot ír ki a kijelzőre, majd a működése leáll. Idézem a canon.hu weboldalon található szöveget:

„Bizonyos EOS 70D digitális SLR fényképezőgépek esetében ritkán, de előfordulhat, hogy a 70-es vagy 80-as hibakód ismételten felmerül. A hibák az elektromos nyomtatott áramköri lap szerkezetéből adódó belső kommunikációs hibából erednek. Amennyiben a fényképezőgépet továbbra is használják, a készülék elérheti azt az állapotot, amelyben nem lehet bekapcsolni. Ez a hibajelenség legtöbb esetben a fényképezőgép magas belső hőmérséklet melletti folytonos használatából (például hosszabb időtartamú videofelvétel-készítés) kifolyólag lép fel. A fényképezőgép hátsó részén lévő LCD-kijelzőn, vagy a tetején lévő LCD-panelon az „Err 70” vagy az „Err 80” hibakód jelenik meg.”

„A 70-es és 80-as hibakódnak vannak olyan ritka előfordulásai is,amelyeket követően a kamerafunkciók helyreállíthatók a készülék újraindításával, vagy az akkumulátor ki-, majd visszahelyezésével. Az itt tárgyalt hibajelenség a 70-es vagy 80-as hibakód gyakori előfordulásához kapcsolódik. A hibajelenség csak azokat a fényképezőgépeket érinti, amelyek sorozatszámának első két számjegye a „00” és „22” közötti számtartományban van.”

„A 70-es vagy 80-as hibakódot ismételten produkáló, és a fent említett számtartományon belüli sorozatszámmal rendelkező fényképezőgépeket díjmentesen megvizsgáljuk és szervizeljük. Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden egyéb probléma kivizsgálását és javítását szabványos szervizmunkálatnak tekintjük. Amennyiben kérelmet szeretne benyújtani a díjmentes vizsgálatra/javításra vonatkozóan, adja le készüléke fényképezőgépvázát felhelyezett vázsapkával együtt egy Canon szervizközpontban.”.

Ha tehát ilyen hibajelenséggel találkozol, keresd fel a legközelebbi Canon szakszervizt. Bővebb információért kattints ide.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...