Használható tudás egy profitól – fotós workshopok a Prime Stúdióban

Másfél évtizede kezdett fotózni, ám ma már nem csak a kamerán át látja a világot, hanem tudását is megosztja a fotózás iránt elhivatottakkal, tanulni vágyókkal. Bodogán Sándor divatfotós workshopjai egyre népszerűbbek, hiszen stúdiójában a résztvevők piacképes tudás mellett rendkívül fontos gyakorlati tapasztalatokra is szert tesznek alkalomról alkalomra.

A fotosworkshopok.hu weboldal alapítója, Bodogán Sándor 2004-ben kezdett el fotózással foglalkozni. Mint oly sok fotós esetében, nála is, az eleinte hobbinak induló tevékenység idővel életcéllá, életfeladattá vált. A fotózással töltött évek alatt rengeteg időt, energiát és pénzt fektetett a tanulásba, azért, hogy a legjobbak közé kerülhessen, és útkeresése során a fotózás számos terültén kipróbálta magát. Eddigi pályája során számtalan egyéni, csoportos workshopon, fotós képzésen vett részt, illetve online tananyagok segítségével is fejlesztette, s ami ma már a legfontosabb, folyamatosan fejleszti is magát. A kamera mögött töltött évek során fokról fokra kikristályosodott, hogy melyik az a terület, ami igazán érdekli. Jelenleg divatfotózás, emberábrázolás, portréfotózás és tárgyfotózás az a terület, amiben ki tudja fejezni magát és érvényre juttathatja kreativitását.

A jó pap holtig tanul – tartja a mondás, és bizony, a fotós szakmára ez hatványozottan igaz. Aki versenyben akar maradni, rengeteg időt kell fordítson a tanulásra, s ez messze nem csak a technikai dolgokra vonatkozik: emberileg is folyamatosan fejlődnie kell, hogy tarthassa a lépést a fotós világgal – és a konkurenciával.

Sándor 2009-ben alakította ki saját fotós műhelyét, a Prime Stúdiót, amely otthont ad csoportos képzéseinek, és ami bérelhető is. A fotós workshopokat és e kezdeményezéséhez tartozó weboldalát, a fotosworkshopok.hu-t azért hozta létre, hogy megszerzett tudását, tapasztalatát a kezdő és középhaladó fotósoknak átadja. Olyan információt, tudást, hozzáállást, látásmódot szeretne átadni, ami már a fotós pálya elején jól jön, és remekül kamatoztatható később is. A távlati tervek között szerepel a műhelymunkák repertoárjának bővítése is, például vendégelőadókkal, akik a fotográfia más területein tudják hatékonyan segíteni a tanulni vágyókat a megfelelő ismeretek megszerzésében. Rendkívül fontos, hogy a képzések kis létszámmal zajlanak, hogy a bemutatott mozzanatokat, fogásokat, trükköket mindenki ki tudja próbálni, mindenkire jusson elég idő és figyelem, és ezáltal a résztvevők mélyíteni tudják frissen megszerzett tudásukat. A foglakozások gyakorlati részei interaktívak, a csoportos képzések mellett pedig teljes egészében személyre szabott egyéni képzésre is van lehetősége annak, aki kizárólagos figyelmet szeretne.

Egy fotó megítélése mindig szubjektív dolog – a szépségről vitatkozni pedig nem lehet, vagy nem érdemes -, ám vannak alapvető szabályok, amiket, bizony, igenis érdemes és be is kell tartani. Mindezek a készségek és fogások elsajátíthatók a fotosworkshopok.hu által szervezett workshopokon. Mivel kiemelt fontosságú az utógondozás is, ezért az itt végzett tanulók bekerülnek egy zárt Facebook csoportba, ahol bármikor kérdezhetnek a képeikkel kapcsolatban.

Az oktatásoknak otthont adó, Bodogán Sándor divatfotós vezette Prime Stúdió kiválóan felszerelt, tágas, dunai panorámás, természetes fényben bővelkedő fotós műhely, amely a IX. kerületben, a Boráros téren található.

Soron következő workshopok:

  • Portré Fotózás Workshop – 2018. november 17.
  • Bevezetés a Stúdiófotózás Világába – A Modellfotózás Alapjai Workshop – 2018. november 24.
  • Bevezetés a Tárgyfotózás Világába – 2018. december 8.
  • Digitális Képszerkesztés az Alapoktól (Retus) Workshop – 2019. január 19.
  • Művészi és Táncos Akt Fotózás Workshop – 2019. február 9.

Így zajlik egy workshop:

Sándor elérhetőségei:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...