Olcsó fényképezőgépekkel és digitális fotóalbumokkal tér vissza az AgfaPhoto

Az öregharcosok még bizonyára élénken emlékeznek az Agfa márkanévre. Nem is csoda, hiszen az Agfa-Gevaert egy fontos szereplője volt a fogyasztói iparnak, ám a vállalat nem tudott lépést tartani a digitális termékek fejlődésével, így 2004-ben a fogyasztói képalkotó részlegét felvásárolta a vezetőség, hogy létrehozza belőle a Németországban ülésező AgfaPhoto GmbH-t. A tervek azonban balul sültek el, csupán egy évvel a felvásárlás után, azaz 2005-ben csődvédelmet kért a cég. Az Agfa márkanév azonban nem tűnt el, manapság az AgfaPhoto Holding GmbH birtokolja. Az AgfaPhoto tehát visszatér, ám a márkanevet az elektronikai eszközök értékesítésével foglalkozó francia GT Company licencelte. A nagy visszatérés során a vállalkozás három új termékcsaláddal szeretné meghódítani a piacot:

A jelenlegi AgfaPhoto termékkínálat a gtcompany.fr weboldalon

  • Egy 21 MP-es kompakt fényképezőgéppel (DC5200), ami 39 euróba kerül,
  • egy digitális instant kamerával (Digital Instant Camera Insta Shot IS210), ami 2,1 x 3,4 hüvelykes nyomatokat készít és 99 euróba fáj,
  • többféle digitális fotóalbummal, ahol a képátló 2,4 és 10 col között variálható (39-99 euró közti árakon).

Hogy mennyire lesz sikere a termékeknek, azt majd idővel megtudjuk. Én anno szerettem az Agfa ePhoto 1280 digitális fényképezőgépemet, amivel 1024 x 768 pixeles felvételeket lehetett készíteni (ez sem tegnap volt), de az egy más kor volt más elvárásokkal. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...