Új utazózoomot leplezett le az Olympus

Majdnem 17-szeres átfogást (egészen pontosan 16,67-szerest) kínál az Olympus M.Zuiko Digital ED 12-200 mm F3.5-6.3 lencserendszere, amit a gyártó a m4/3 rendszerhez fejlesztett ki. Az ekvivalens 24-400 mm-nek megfelelő látómezővel rendelkező optika óriási átfogása ellenére kompakt és könnyű (77,5 x 99,7 mm, 455 gramm), ráadásul időjárásálló szigeteléssel is el van látva, ami azt jelenti, hogy az M.Zuiko Digital ED 12-200 mm F3.5-6.3 nem csak por- és cseppálló, hanem fagyálló is egyben. A legkisebb tárgytáv csupán tíz centiméter, azaz kvázi makrózásra is alkalmas az objektív. A jó képminőségért aszférikus és Super ED lencsetagok felelnek, de a gyártó saját, ZERO („Zuiko Extra-low Reflection Optical”) névre keresztelt bevonatával is ellátta a lencsetagokat, amelyek nagymértékben csökkentik a becsillanásokat. Az M.Zuiko Digital ED 12-200 mm F3.5-6.3 belső élességállítású, a néma és gyors automatikus fókuszálásról az Olympus MSC AF motorja gondoskodik. Az optika március végétől, bruttó 299 990,- Ft-os áron lesz megvásárolható.

Sajtóközlemény

Új 16,6x zoom objektív: az M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3 az ideális mindenes objektív – a fotózás rajongóinak tervezve.

Az Olympus bemutatja a tükörnélküli fényképezőgépek legnagyobb zoomteljesítményű objektívjét

2019. február 13, Hamburg – Az M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3 16,6x zoomteljesítményével új szintet képvisel a tükörnélküli fényképezőgépek számára tervezett zoom objektívek között – ráadásul kiváló optikai jellemzőkkel és rajzolattal is büszkélkedhet a nagylátószögtől a telefotókig. A lenyűgözően kompakt és könnyű kivitel por-, csepp- illetve fagyálló tulajdonságokkal rendelkezik, ráadásul nagysebességű és nagypontosságú autofókusz-rendszert is kapott. Ez a rendkívül megbízható teljesítményt nyújtó objektív tökéletes segítőtárs lehet tájak, városok és emberek fotózásához egyaránt.

Élvonalbeli zoomteljesítmény – időjárásálló kivitelben
16,6x nagyítási képességével az M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3 messze a legnagyobb zoomteljesítményt kínáló objektív a tükörnélküli fényképezőgépek számára tervezett kategóriájában1. A 12-200mm (35mm ekvivalens érték: 24-400mm) gyújtótávolságot átfogó – ezáltal a nagylátószögtől a telefotókig kiválóan használható – objektív hozza az Olympustól megszokott, kisméretű és könnyű kivitel minden előnyét: az új M.Zuiko családtag a legkülönfélébb fotós feladatok megoldásához ideális. Az M.Zuiko PRO szériából ismert, gondtalanságot kínáló por-, csepp- és fagyálló kialakítás tovább fokozza a megbízható, sokoldalú használhatóság lehetőségeit – szinte az időjárástól függetlenül.

Az optikai tervezés és a nagysebességű, precíz AF kiváló képminőséget garantál
Az Olympus tervezőmérnökei a kompakt kivitel elérésére törekvés mellett különös figyelmet szenteltek a speciális – például a Super ED és aszférikus – lencsék tökéletes elrendezésének, ezzel a teljes zoomtartományban hatékonyan csökkentve a kromatikus aberráció és a torzítás hatásait. A ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat nagymértékben csökkenti a szellemkép és a becsillanás kockázatát. Emellett az ED 12-200mm F3.5-6.3 MSC (Movie and Still Compatible) fókuszmechanizmust is kapott, mely olyan belső fókuszrendszert jelent, mely mindössze egy könnyű lencse mozgatásával oldja meg a fókuszálás műveletét. Ennek köszönhetően nagysebességű autofókuszt kapunk, így nem maradunk le a mindössze pár másodpercig elérhető fotós témákról.

Elérhetőség – árak
Az új M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3 március végétől, 299,990- HUF javasolt fogyasztói áron2 érhető el. Mint minden Olympus fényképezőgép és objektív, az ED 12-200mm F3.5-6.3 ingyenes hat hónapos jótállási idő-hosszabbítással kapható3 – ehhez mindössze a MyOlympus rendszerébe kell regisztrálnunk: www.my.olympus.eu

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...