A Leica bejelentette az APO-Summicron-SL 35 mm F2 ASPH. objektívet

Egy újabb objektívvel bővült a német gyártó SL-rendszere: a Leica APO-Summicron-SL 35 mm F2 ASPH. gyors autofókusszal és szinte univerzális gyújtótávolsággal hívja fel magára a figyelmet. Nem véletlenül említem a gyors autofókuszt, hiszen ebben a lencserendszerben a gyártó úgynevezett Dual Syncro Drive egysége gondoskodik a néma és villámgyors élességállításról. Ennek az AF rendszernek a sebességét gyakorlatilag csak a mozgatott lencsék tömege korlátozza, miközben azok a közeliből a végtelenbe állítják az élességet.

Kép forrása: Leica

A fejlett automatikus élességállítás mellett a Leica mérnökei nem hagyták figyelmen kívül a kézi élességállítás nyújtotta élvezeti faktort sem. Noha az APO-Summicron-SL 35 mm F2 ASPH. elektronikus fókuszgyűrűvel van ellátva, a forgatás érzete teljesen „élethű”, ami többek között a beépített kör alakú mágnesnek köszönhető: ahogyan forgatjuk a fókuszgyűrűt, úgy váltakozik a mágneses tér polaritása, ami egyrészt kellemes ellenállást generál, másrészt roppant pontos élességállítást tesz lehetővé (a mágneses tér változásának mértékét egy szenzor figyeli, majd a fókuszgyűrű elforgatásának szöge és sebessége alapján történik a fókuszálás). Az elektronikus fókuszgyűrű előnye, hogy így kevesebb szennyeződés juthat be az objektív belsejébe.

Kép forrása: Leica

A Leica APO-Summicron-SL 35 mm F2 ASPH. átlósan 63,4 fokos látószöget nyújt. Összesen 13 lencsetag található tizenegy csoportba rendezve – ezen lencsetagok közül öt darab aszférikus kialakítású. A legkisebb tárgytáv 27 cm, a legnagyobb nagyítás 1:5-höz. Az F2 és F22 közti értékekre állítható rekesz elektronikus vezérlésű, ami nagyon pontos íriszformálást tesz lehetővé. A 73 x 102 mm-es terjedelmű, 750 grammot nyomó objektív szűrőmenete 67 mm. A gyártó egyelőre nem közölte az újdonság árát. Bővebb infó itt található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...