Lehullott a lepel, íme, a Sony új csúcskategóriás gépe, az A9 II!

Sok-sok találgatás és pletyka után ma végre mindenki ismét nyugodtan aludhat: lehullott a lepel a Sony A9 Mark II-ről, ami a szórakoztatóelektronikai termékek gyártásával foglalkozó cég csúcskategóriáját alkotja. Ennek – mármint a kategóriának – köszönhetően az A9 II még jobban a profi fotósok igényei szerint lett kialakítva. A külcsín az A7R IV-re hajaz, azaz nagyobb, jobban kidudorodó gombok, reteszelhető módválasztó és expozíciókorrekciós tárcsa és hasonlók.

Kép forrása: Sony

Az A9 II egy már jól ismert és bevált 24 MP-es, full frame méretű képérzékelő köré épül, ám a róla érkező adatokat egy gyorsabb CPU dolgozza fel, aminek hála az autofókusz ismét gyorsabb és precízebb lett egy fokkal, mint az A9-nél volt. A mérnökök gyorsítottak az elektronikus keresőn is, így a késlekedés minimálisra csökkent. Apropó AF: az A9 II esetében maradt minden az A9-ből megszokott módon, tehát 693 PDAF érzékelő közül választhatunk, ám új az algoritmus, ami felgyorsítja és pontosítja a témakövetést. A sorozatfelvételi sebesség is maradt 20 kép/mp, ahol az elektronikus zárnak köszönhetően egyáltalán nem kell kiesett képkockákkal számolni. A mechanikus zárral 10 kép/mp a csúcs, ami azért már nem annyira fényűző. Cserébe a fejlesztők beépítettek egy villódzásérzékelő rendszert, ami mesterséges fénynél mindig a csúcsfényekhez igazítja a kioldást.

Kép forrása: Sony

Az A9 II markolata nagyobb és vaskosabb, mint az elődé, az időjárás elleni szigetelés komolyabb lett. A hátsó vezérlőtárca felkerült a tetőlemezre, s nagyobb lett a már fentebb említett AF ON és joystick felülete. Optimalizálták az elektronika fogyasztását, így ugyanazzal az akkuval már több képet készíthetünk. Az áramforrást a fényképezőgép USB 3.2 aljzatán keresztül tölthetjük is. További újítás, hogy immár ennek a gépnek is UHS-II kompatibilis mindkét memóriakártya foglalata (SD). A fejlesztések nem kerülték ki a beépített képstabilizátort sem, ami elvileg 1/2 FÉ-vel jobban teljesít, mint az A9-é. A csatolófelület kibővült egy gigabites RJ45 aljzattal, de a vezeték nélküli rendszer is korszerűsítve lett: 5 GHz-es a WiFi, FTP átvitelt valósíthatunk meg, ami ráadásul a háttérben futtatható, és hangjegyzeteket is rögzíthetünk. A fényképezőgép legfeljebb tíz beállítást képes elmenteni, ami akkor lehet hasznos, ha gyakran fotózunk különböző beállításokkal.

Kép forrása: Sony

Aki az elődmodellnél profibb videós funkciókra várt, az csalódni fog, hiszen nem érkezett sem Log-profil, sem 10-bites videofelvétel, azaz maradt minden a régiben. A Sony A9 II novembertől lesz megvásárolható, ára 4500 dollár körüli lesz. (Forrás: dpreview.com)

Kép forrása: Sony

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...