Három új, a Sony E foglalatra csavarható objektívvel bővült a Tamron kínálata

A Tamron ma reggel három új, fix gyújtótávolságú lencserendszert jelentett be, melyek mind a Sony E foglalatra készültek. A 20 mm F2.8 Di III OSD 1:2 (F050), a 24 mm F2.8 Di III OSD 1:2 (F051), valamint a 35 mm F2.8 Di III OSD 1:2 (F053) mind kirajzolják a full frame méretű képérzékelőket, kellemesen kicsik és könnyűek ahhoz, hogy segítségükkel akár „zsebgépként” is használhassuk a Sony népszerű fotómasináit. Mindhárom optika szűrőmenetének átmérője 67 mm, s amint az a nevükből is látszik, „kvázi-makrók” az 1:2 leképezési aránynak köszönhetően.

Kép forrása: Tamron sajtóközlemény

A tubusok időjárásálló szigeteléssel vannak ellátva, a frontlencsék fluorbevonattal kezeltek, de ami talán még ennél is fontosabb, hogy a lencserendszerek az egyes Sony készülékek különféle AF funkcióival is teljes mértékben kompatibilisek (mint például a Fast Hybrid AF és az Eye AF). Lássuk, mit ír maga a gyártó erről a három új gyöngyszeméről:

Sajtóközlemény

Három fix gyújtótávolságú objektívet jelentett be a Tamron a Sony E-mount full-frame tükör nélküli kamerákhoz

A Tamron Co., Ltd. (elnök-vezérigazgató: Shiro Ajisaka), a különféle alkalmazások vezető optikai gyártója bejelentette, hogy három fix gyújtótávolságú objektívet jelentett be a Sony E-mount full-frame tükör nélküli kamerákhoz: a 20mm-es f/ 2.8 Di III OSD 1:2 (F050 modell), a 24mm-es f/2.8 Di III OSD 1:2 (modell F051) és a 35mm f/2.8 Di III OSD 1:2 (modell F053) típusú modelleket.

Miután elnyerte a Tamron a „zoomobjektívek díját”- a tükör nélküli kategóriában, figyelmüket a fix objektívek felé irányították. A fix gyújtótávolságú objektív használata esetén a fotós a tárgytól való távolság alapján dönt a kompozícióról. Ezáltal a fotós a kép elkészítése közben úgy lelhet örömöt a fotózásban, hogy közben egy új szintre lép.

Egyből három új eltérő modell

A sorozat három eltérő gyújtótávolságú modellt jelentett be: A 20mm-es (F050 modell) biztosítja, hogy teljes mértékben felfedezhetővé váljon az ultra széles látószögű világ, a 24mm-es (F051 modell) tökéletes általános célú széles látószögű objektívként, és a sokoldalú 35mm-es (F053 modell), amely ideális a mindennapi használatra.
Az alábbi koncepciót fejlesztették ki: „Engedd meg a lehető legtöbb embernek, hogy a fix objektívek örömét a leghozzáférhetőbb módon meg tudják tanulni”. Mindegyik objektív egyensúlyt teremt a gyönyörű képmegjelenítés és a kiváló működés között. Sikerült ugyanazt a szűrő méretet (φ67mm) mindhárom objektív esetén megoldani, szem előtt tartva a már elindított stratégiát, a kis méretet.

Ezenkívül mindhárom objektív kiváló közelponttal rendelkezik, kategóriájukban a maximális leképzési aránnyal: 1:2.

Egyéb, elengedhetetlen tulajdonságai közé tartozik az időjárásálló kialakítás, illetve a fluor bevonat az elülső lencsén az egyszerű karbantartás és az ujjlenyomatok eltüntetése érdekében. Az objektívek kompatibilisek az egyes Sony kamerák különféle AF funkcióival, mint például a Fast Hybrid AF és az Eye AF, valamint számos új fejlett funkciót kínálnak, hogy kellemes fényképezési élményt és fantasztikus eredményeket garantáljanak. Ez a rendkívüli sorozat lehetővé teszi a fotósoknak, hogy élvezhessék a széles látószögű objektívek fényképészeti lehetőségeit.

A termék specifikációi, összefoglaló jellemzői:

1. Továbbfejlesztett közelpont sokoldalúvá és használhatóbba teszi az objektíveket

A 20mm-es, 24mm-es és 35mm-es 0,11m, 0,12m és 0,15m közelponttal rendelkezik. Ráadásul mindhárom esetében a maximális leképzési arány 1:2. Ez a figyelemre méltó teljesítmény lehetővé teszi a felhasználók számára a perspektíva hangsúlyozására szolgáló kompozíciók készítését (a közelebbi tárgyak nagyobbak, a távoli tárgyak kisebbek).

2. Kompakt, könnyű 67mm-es szűrőátmérőjű rendszer, amely kiváló hordozhatóságot biztosít

Súlyuk: 220g a 20mm-esnek (F050 modell), 215g a 24mm-nek (F051 modell) és a 210g méretű a 35mm-es modell (F053 modell), az objektívek rendkívül könnyűek, így a fotósok kényelmesen élvezhetik a hordozhatóságát. A három objektív együttes súlya 645 g alatt van!

3. Nagy felbontóképesség, mely által felkészültek a legújabb nagyfelbontású képérzékelőkre

A legújabb tervezési technológiákkal létrehozott kifinomult optikai képlet rendkívül magas rendszerszintű teljesítménnyel büszkélkedhet, az LD és a GM objektív elemek optimális elrendezésének köszönhetően. A széles látószögű objektíveknél esetlegesen előforduló, még fennmaradó apró torzításokat a kamerán belüli funkciókkal korrigálják. Ezenkívül a Tamron legendás BBAR (szélessávú visszaverődésgátló) bevonata hatékonyan csökkenti a szellemképet és a becsillanást. Kiváló felbontási képességgel bír, ezáltal teljes magabiztossággal felhasználhatók széles körű alkalmazásokhoz, az alkalmi családi pillanatfelvételektől a komoly profi fényképezésig.

4. Egységes 64mm-es hossz megkönnyíti a használatot

Mindhárom objektív azonos hosszúságú: 64mm. A Sony E-mount kamerákkal kitűnő az egyensúlyt biztosítanak. A kompakt objektívek tubusa hosszabbra kinyúlik, mint a külső lencsetag, ezért kisebb az esélye annak, hogy az megsérüljön.

5. Csendes AF by OSD (Optimalizált Silent Drive) DC motor által

Az AF meghajtó rendszer OSD-t alkalmaz, hogy biztosítsa a csendes működést. A beépített DC motorokkal szokásos AF típusokkal összehasonlítva a Tamron nagymértékben csökkentette a zajt, és jelentősen javította az AF pontosságát és sebességét. Az alacsonyabb környezeti zajszintet minden bizonnyal értékelni fogják a fotósok és a videósok is. Kiválóan működik még mozgó témák fényképezésekor is, ezenkívül kompatibilisek a Sony egyes kamerái által kínált különféle AF funkciókkal, köztük a gyors hibrid AF, az Eye-AF szolgáltatásokkal.

6. Időjárásálló kialakítás és fluor bevonat

A különféle környezeti hatások ellen, az időjárásálló szerkezet megakadályozza, hogy a nedvesség vagy az esőcseppek beszivárogjanak a készülékbe. Ez a funkció egy olyan védettséget nyújt, hogyha kültéri körülmények között fényképeznek kedvezőtlen időjárási körülmények között, akkor sem okoz problémát. Az elülső lencse felülete védőfluor-vegyülettel van bevonva, amely kiváló víz- és olajtaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Az objektív felületét ezáltal könnyebb megtisztítani, és kevésbé érzékeny a szennyeződésekre, a nedvességre vagy az olajos ujjlenyomatokra.

7. Kompatibilis a fényképezőgép fő jellemzőivel és funkcióival

Az objektívek kompatibilisek az alábbi fejlett funkciókkal, amelyek az egyes tükör nélküli kamerákra jellemzők: Fast Hybrid AF, Eye AF, Direct Manual Focus (DMF), Kamerán belüli lencsék korrekciója (árnyékolás, kromatikus aberráció, torzítás), Kamera alapú objektív egység firmware frissítései.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...