5,7 millióért máris előrendelhető a Leica 64 MP-es középformátumú S3 váza

Majdnem másfél évvel ezelőtt röppent fel először a hír a Leica következő generációs középformátumú fényképezőgépéről, az S3-ról – a hosszas várakozás után ma végre hivatalosan bejelentette újdonságát a német gyártó. Eredetileg 2019 tavaszára tervezték a masina bemutatóját, azonban el nem árult okokból kifolyólag az folyamatosan csúszott. A mai nagy nap után viszont végre megkönnyebbülhetünk, bármi is volt a késés oka, az már a múlté: megérkezett az S3, aminek lelke egy 45 x 30 mm-es KF szenzor.

Kép forrása: Leica

A Leica ProFormat CMOS lapkája 2:3 oldalarányt kínál; a 64 MP-es felbontás mellé 15 FÉ dinamikatartomány, valamint ISO 100-50000 közti érzékenység társul. A fotógép sorozatfelvételi sebessége 3 kép/mp, és meglepő módon mozgóképek készítése során sincs szégyellnivalója: akár 4096 x 2160 képméretű, 24 kép/mp frekvenciájú és 4:2:2 tömörítésű, 8-bit színmélységű videókat vehetünk fel képvágás nélkül (a teljes szenzorfelület szerepet játszik képalkotáskor).

Kép forrása: Leica

A Leica Maestro II képfeldolgozó motorja mellé 2 GB-os puffer csatlakozik, ami megfelelő mennyiségű adat átmeneti tárolását teszi lehetővé. 0,87x-es nagyítású, 98%-os képfedésű optikai kereső mellett választhatjuk az élőképes témamegjelenítést (60 kép/mp-es képfrissítéssel), ami gyakran jöhet jól a fotósnak. Az S3 külseje nem sokban tér el az elődmodellétől; a váz hátoldalán egy 3”-os kijelző található, amit összesen négy darab felprogramozható nyomógomb szegélyez. Az S3 érdekessége, hogy kétféle zárral üzemeltethető: az egyik a hagyományos redőnyzár, míg a másik a központi zár, ami a megfelelő objektívekkel párosítva használható (ez esetben 1/1000 mp a legrövidebb választható záridő).

Ha kedvet kaptál a Leica S3-ra, és rendelkezel a megfelelő mennyiségű készpénzzel (kb. 5,7 millió Ft-tal), akkor máris előrendelheted a készüléket, ami vélhetően március végén érkezik meg a boltokba. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...