Visszatért a Polaroid!

12 évvel ezelőtt a The Impossible Project hamvaiból támasztotta fel a Polaroid instant filmet, majd 3 évvel ezelőtt a Polaroid Originals név felvételével folytatták az időközben szépen fejlődő vállalkozást. A mai nap újabb mérföldkövet jelentett a cég részére, hiszen végre megszerezhették a Polaroid márkanevet! Az ünneplés is alkalomhoz illő volt, ugyanis a gyártó bejelentett egy új instant fényképezőgépet, a Polaroid Now-t! A Polaroid márka átvétele 2017-ben kezdődött, amikor a The Impossible Project ügyvezetője, Oskar Smołokowski felvásárolta a márkanevet birtokló PLR IP Holdings-ot. Pár hónappal később már Polaroid Originals-ra átkeresztelve dobták piacra a OneStep 2 kamerát, ami az áramforrásmentes „i-Type” instant filmmel dolgozott.

Kép forrása: Polaroid

Mindeközben még a Polaroid márkanév alatt olyan termékek kerültek piacra, melyeknek semmi közük nem volt az instant filmes fotográfiához. Ideig-óráig ezt teljesen különálló részlegként kezelték, ám a mai napon végre minden „egy kalap alá került”, és már csak a Polaroid név létezik. Egy márka, egy weboldal, egy cég – mind az analóg instant fotográfiára építve.

A Polaroid Now egy új és továbbfejlesztett instant filmes fényképezőgép, ami a korábbi Polaroidokhoz képest kerekded, „kedvesebb”, modernebb külsőt kapott. Teljesen új az autofókuszos optika, jobb lett az áramellátás hatékonysága, de beépítettek egy fényérzékelőt is, ami a vaku fényét szabályozza. A Polaroid Now fehér, fekete, és rövid ideig zöld, kék, sárga, piros és narancssárga színben is kapható lesz.

Kép forrása: Polaroid

A Polaroid nem tért ki az autofókuszos optika műszaki részleteire, de annyit tudni, hogy a rendszer automatikusan vált távoli és portré felvételi módok közt. A hatékonyabb áramforrással egy töltéssel akár 15 csomagnyi filmet is elfotózhatunk; a készülék elődjeihez hasonlóan i-Type, vagy 600-as filmkazettákkal táplálható. Ezeket az instant filmeket most fekete és „Color Wave” (színes) keretekkel vásárolhatjuk meg. Ha tetszik az újdonság, már meg is vásárolhatod a Polaroid webshopjában: a Polaroid Now 130 euróba, míg egy-egy csomag, egyenként 8 instant filmet tartalmazó i-Type kazetta 16 euróba kerül. Bővebb információért irány a Polaroid oldalára! (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...