Online workshop-sorozatot indít az Olympus!

Digitális Élmény Olympus Nagykövetekkel” címmel indul holnaptól az Olympus online workshop-sorozata, ahol aktívan is részt lehet venni az előadásokon, melyek a Zoom interaktív videós szolgáltatásán keresztül kerülnek közvetítésre.

A kép csak illusztráció

Április 25-én 15.00 órakor Ritter DoronStreetphotography” szeánszán vehet részt bárki, aki erre a linkre kattintva becsatlakozik:

„Ugyan most korlátozva vagyunk, hogy szabadon élvezzük a streetphotography örömeit, viszont van lehetőségünk egy kicsit lecsendesedni, befelé figyelni, saját és más fotógráfus anyagainak elemzésére is van idő. Mostani online találkozón lehetőség van arra hogy ezen képeket megvitassuk egymás között, esztétikai és szakmai véleményeket cseréljünk egymás fotóiról és kikérd a véleményt akár Nálad tapasztaltabb fényképésztől is! Készülj fotóval, amit meg szeretnél osztani másokkal!”

A következő rész április 29-én 15.00 órakor indul. Krulik ÁbelUtazás és fotózás” című előadásának lehetünk részesei majd ide kattintva.

„Nem kell súlyos százezreket, netán milliókat költenünk arra, hogy egzotikus helyekre utazzunk csak azért, hogy elkészíthessük azokat a turista fényképeket, amiket a rajtunk kívül ugyanoda utazó sok ezer turista is elkészít. A jelen helyzetben, mivel a mozgásterünk erősen le lett korlátozva, meg kell találnunk a közvetlen közelünkben található érdekességeket és szépségeket, amiket érdemes fényképezni. A legtöbbször az a hely, ahol élünk, nem köt le minket vizuálisan, mivel minden nap látjuk, megszoktuk már a látványát. Ez azonban egy festői szépségű trópusi szigeten való élet esetén pontosan ugyanígy van, csak amikor az ember először érkezik oda, a másság, az hogy nagyon eltér az otthonitól, nagyon szembeötlő. Azonban pár hét, hónap, év elteltével éppen ugyanolyan megszokott látvány lesz, mint az otthoni utcaképé. Ezért érdemes nyitott szemmel járni és észrevenni az apró érdekességeket, szépségeket. Ez lehet egy éppen virágba boruló fa egy panelrengeteg kellős közepén, lehet egy elkapott pillanat, ami egy boldog lelkiállapotot örökít meg, lehet egy szép épületfotó, vagy éppen egy portré, akár egy utcai portré is. […]”

A harmadik előadás Bánhalmi Norbert vezetésével a „Hogyan indítsd be (újra) a fotós karriered?” címet kapta. Ezen a műsoron majd ide kattintva lehet részt venni május 2-án 16.00 órakor.

„Egy a jelenlegi helyzetben is alkalmazható marketing és kommunikációs márka építési stratégiát szeretnék megosztani veletek. Szó lesz itt online és offline eszközökről, ügyfélszerzésről a fotózás bármely területén, valamint arról, hogy miért nem konkurencia egyik fotós sem a másiknak és ha ebből indulunk ki, akkor valójában mindenki egyedi.”

Május 9-én 15.00 órakor Dékány ZsoltTermészetfotó” előadását élvezhetjük majd (link):

„Téma: természetfotózás.
– A természetfotózás etikája
– A természetfotózás eszközei
– Fotós technika megválasztása, használata
– Képek segítségével kompozícióról és gyakorlati tanácsok”

A fotót Dékány Zsolt készítette (www.dekany.hu)

Május 16-án 16.45 órakor Nagy ZoltánOlympus Live Composite Mode és Time blending” előadását hallgathatjuk (link):

„Itt azokról a képekről és elkészítésükről beszélnék, ahol több képből kell összerakni a helyszínt. Ez a legtöbb esetben akkor van így, amikor mesterséges, pl. városi fények is vannak a képen. Az előadás vázlata:
1. Mi az a time blending és miért van rá szükség? (kb. 5 perc)
2. Mi az a Live composite mode. Hogy kell használni és beállítani? (kb. 5 perc)
3. Példát mutatni rá, ahol a Live composite nélkül nem készülhetett volna el az a fotó, vagy csak nagyon nehezen. (3-5 perc)
4. Egy kép szerkesztése élőben Photoshoppal. (25-35 perc)
5. Kérdésekre válaszolok”

Május 20-án 18.00 órakor Horváth DánielÉtelfotózás” kurzusának lehetünk részesei (link):

„1. Nem csak fotós (bloggerből ételfotós, food stylist)
2. természetes VS állandó fény
3. Derítés VS tompítás
4. Kiegészítők
5. Melyik a legszexibb póz?
6. PRO trükkök
7. Képszerkesztés”

Május 23-án 16.00 órakor ismét Bánhalmi Norbert áll a kamera elé, és „Hogyan és mitől tud a modellünk feloldódni bármilyen fotózáskor?” témakörben ad némi fejtágítást (link).

„Legyen szó családi fotózásról, üzleti portréról, vagy épp fehérneműs fotózásról, a legfontosabb dolog, hogy a modellünk önmaga legyen, vagy legalábbis azt az énjét hozza, amit szeretne viszont látni a képeken. Ehhez nagyon nagy összhangra és teljes elfogadásra van szükség mindenki részéről. De mégis mi a titok? Hogyan sikerülhet ez bárhol, bármikor, bárkinek. Ezekre a kérdésekre szeretnék a saját és mestereim által átadott tapasztalatok alapján választ adni.”

A sorozat utolsó része május 30-án 15.00 órakor veszi kezdetét. Horváth DánielDivat és Street” fotózás kapcsán ad tanácsot (link).

„1. Miért jó az utcán lenni?
2. Hogyan válasszunk témát?
3. Milyen egy igazi Fashion Week sorozat?
4. Etikett az utcán
5. Milyen objektívet használjunk?
6. Fények használata
7. Találd meg a stílusod”

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...