A Raspberry Pi is beállt kameragyártónak

12,3 MP felbontást kínál a Sony IMX477 (többrétegű felépítés, hátsó megvilágítású) képérzékelővel szerelt, cserélhető (!) objektíves Raspberry Pi High Quality Camera kameramodul, amire C-, illetve CS-bajonettes objektíveket csavarhatunk. A képszenzor 7,9 mm-es átlójával (1/2,3”) nem épp a legnagyobb, de felépítéséből adódóan valószínűleg jó képminőséggel számolhatunk (12/10/8-bites RAW formátum is van). A 12,3 MP-es állóképek mellett a modullal mozgóképeket is rögzíthetünk, melyek legfeljebb 4K képméretűek és 30 kép/mp képfrissítésűek lehetnek.

Kép forrása: raspberrypi.org

Persze, az elmúlt évek során a gyártó már többfajta kameramodult is szerepeltetett felhozatalában, ám ezek versenybe sem szállhatnak a legújabb fejlesztéssel, aminek elsőszámú előnye a cserélhető optika és a sokkal jobb képminőség, ami ezzel a szenzorral elérhető. Bár elsősorban C és CS csavarmenetes lencserendszerekkel bővíthetjük a rendszert, 3D nyomtatóval gyakorlatilag bármilyen közgyűrűt legyárthatunk, így akár egy full frame lapkás gépekre tervezett 800 mm F5.6 óriást is felcsavarhatunk a Raspberry Pi High Quality Camera elé. Az új modul majdnem minden Raspberry Pi-vel kompatibilis – csupán a legkorábbi verziókhoz nem csatlakoztatható az eszköz.

Kép forrása: raspberrypi.org

A legszebb az egészben, hogy a Raspberry Pi High Quality Camera szinte fillérekért, csupán 50 dollárért a miénk lehet! Bővebb infóért erre tessék. (Forrás: dpreview.com)

Kép forrása: raspberrypi.org

Kép forrása: raspberrypi.org

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...