Új vakut és vezeték nélküli kioldót mutatott be a FujiFilm

A FujiFilm bemutatta az EF-60 jelölésű rendszervakuját, valamint az EF-W1 feliratú vezeték nélküli kioldóját, melyeket az APS-C szenzoros X, illetve a középformátumú GFX fényképezőgépekkel lehet használni. A FujiFilm EF-60 egy kompakt, rádiójellel is vezérelhető rendszervaku, aminek kulcsszáma 60 200 méterre számolva. A vakunak zoomfeje van, ami a 24-200 mm közti tartományt fedi le, de a villanó mellett egy LED modellfénnyel is fel van vértezve.

Kép forrása: FujiFilm

A vakut 1/3 FÉ lépésenként lehet vezérelni, s ha az új vezeték nélküli kioldóval párosítjuk, az összes beállítást, paramétert azon keresztül is elérhetjük. A Fuji új villanója kompatibilis a Nissin Air Systemmel (NAS), ami további előnyt jelent a fotósok részére. Egyébként a FujiFilm és a Nissin közti partnerséget az EF-W1 vezérlő is jól demonstrálja, hiszen az egység gyakorlatilag egy átöltöztetett Nissin Air10s. A 2,4 GHz-en működő rendszer TTL, kézi, illetve FP High-Speed szinkron módokat támogat. Segítségével az új vakut, illetve egyéb NAS villanókat is kioldhatunk.

Kép forrása: FujiFilm

A vezeték nélküli EF-W1-gyel legfeljebb három csoportot és nyolc csatornát kezelhetünk, ami a legtöbb esetben bőségesen elegendő. Az EF-60 és az EF-W1 kompatibilisek gyakorlatilag az összes FujiFilm fényképezőgéppel, így a GFX 100, a GFX 50S, a GFX 50R, az X-H1, az X-Pro2, az X-Pro3, az X-T1, az X-T2, az X-T3, az X-T4, az X-T20, az X-T30, az X- E3, az X100F és az X100V esetében sem lehet gond bevetéskor. Az új termékek egyelőre csak előrendelhetők, de augusztus végétől már a boltok (virtuális) polcain is fellelhetjük majd őket. Az EF-60 400, míg az EF-W1 200 dollárba fog kerülni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...