A Cosina bejelentette a Voigtländer Nokton Vintage 50 mm optikáját

Megjelent a Cosina Voigtländer Nokton Vintage 50 mm F1.5 Aspherical II VM, ami a 2013-ban bemutatott elődmodell továbbfejlesztett változata. A második generáció optikai formuláját teljesen áttervezték, az objektív maga pedig kompaktabb lett. Összesen nyolc lencsetag található hét csoportba rendezve a tubusban; a 12 lamellából álló blende íriszét pedig F1.5 és F16 közti értékekre lehet szűkíteni. A legkisebb tárgytáv 70 cm, szóval a makrózás szóba se jöhet közgyűrűk nélkül. Az 55,3 x 36,9 mm-es lencserendszer kialakítástól függően (lásd később) 198-255 grammot nyom.

Kép forrása: Cosina

A szűrőmenet átmérője 43 mm, az élesség és a blendeérték állítása manuálisan történik. A gyártó kétféle változatban kínálja újdonságát: többszörös bevonattal (MC), illetve egyszeres bevonattal (SC), ahol előbbi „olyan semleges színvisszaadású, amilyen csak lehetséges”, míg utóbbi „klasszikus színvisszaadású”. A kétféle változat azonban nem csak a bevonatokra értendő, hanem kialakításban is van eltérés attól függően, melyiket választjuk. A fekete és ezüst verzió tubusa alumíniumból készül, míg a csúcsminőségű verzió nikkelbevonattal és feketére festett bronzból kerül legyártásra.

A Cosina Voigtländer Nokton Vintage 50 mm F1.5 Aspherical II VM VM-bajonettel rendelkezik, ami a Vessa és az M-foglalatos vázakkal használható (kivétel a Bessa L és R). A termék október 22-től vásárolható meg Japánban 950, illetve 1100 dolláros áron. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...