A Vanguard VEO Range táskacsaládja

Vanguard Range T 48 BG Large Tactical Backpack

A Vanguard Range T 48 BG Large Tactical Backpack egy teljesen más kategória képviselője, hiszen nem csak hogy jóval nagyobb az előző oldalon bemutatott 21M BG SSB-nél, hanem jellege is más. A Range T 48 BG Large Tactical Backpack – amint az már a nevéből is kiderül – egy „taktikai” hátizsák fotósoknak. A taktikai jelzőt itt azért nem kell olyan komolyan venni, mint mondjuk egy igazi katonai hátizsák esetében, de a Range T 48 BG annyiban azért hasonlít az igazi „taktikai” táskákhoz, hogy igen sokrétűen felszerelhető mindenféle kiegészítővel (lásd később).

A Range T 48 BG-nek kifejezetten jól áll a sivatagi „kő” szín, hiszen végre nem a tipikus és már kissé unalmas fekete színezés lett alkalmazva. Bár ezzel a színnel jobban kitűnik a tömegből, de formavilágáról nem ordít, hogy fotós hátizsákkal állnánk szemben.

32,5 x 25 x 50 centiméteres külső méreteivel a legtöbb légitársaságnál még befér a fedélzeti poggyászok közé, és 2180 grammos tömege sem mondható ólomsúlynak. Amint a fenti kollázson láthatjuk, a táskához mellékelt kétféle felfogató erszénnyel és hevederekkel háromlábat és monopodot egyaránt könnyűszerrel felerősíthetünk a Range T 48 BG külsejére (igaz, a nagyobbik, összehúzható szájú erszényt a gyártó üdítőitalos flakonokhoz adja, de a háromlábakat ezzel biztonságosabban rögzíthetjük, szóval kétféle funkcióval ellátott kiegészítő). A táska felületén kialakított hurkok számos más „függelék” fogadására is alkalmasak, azaz hálózsákot, italos erszényt, esernyőt, vagy bármi mást felkötözhetünk rájuk.

A Range T 48 BG egyik oldalán egy mély, cipzárral zárható zseb található, amibe akár egy másfél literes italos palackot is beleállíthatunk. A hátizsák oldalai nem szimmetrikusak, azaz a másik oldalon nem zseb fogad, hanem a fotós szekcióhoz férhetünk hozzá.

A hátizsák előlapján többféle rekesz található: legfelül egy cipzáras, lenyíló előlapú fiók fogadja akkutöltőnket, a mobil HDD-t, vezetékeket, valamint memóriakártyáinkat (utóbbiaknak két elkülönített zsebe is van, ahová az üres, illetve a telefotózott kártyákat tehetjük).

Ennek a rekesznek a lenyíló részében egy további zseb található, ahol az esőköpeny lett elhelyezve. Ha nincs szükségünk a köpenyre, akkor ebbe a rekeszbe is csomagolhatunk apróságokat, mint például telefont, iratokat stb.

A hátizsák előlapjának alsó kétharmada egy újabb fiókot rejt, amibe mélységét tekintve majdnem az egész alkarom belefér. Ez a rekesz akár egy nagyobb táblagépet is képes elnyelni, s bár van némi szivacs is a külső részben, ez a részleg kevésbé védett a mechanikus behatásoktól, mint a hátizsák belseje, szóval csak óvatosan a törékeny eszközökkel!

A Range T 48 BG hátoldala párnázott, jól szellőző kialakítású, azaz hosszabb túrák során is kényelmesen viselhető. A két vállpánt kellően széles, ezeket egy keresztpánt segítségével össze is köthetjük a még kényelmesebb viselet érdekében. Persze, van deréköv is, ami plusz tartást és még nagyobb kényelmet nyújt.


A hátoldalon található keresztpánttal a Range T 48 BG kofferkulira is felfűzhető

Az említett derékövben mindkét oldalon egy-egy cipzáras zsebet alakítottak ki. Ezek nem túl nagyok, nyomógombos telefon, aprópénz, egy csomag zsebkendő viszont itt mindig kéznél lehet.

A Vanguard Range T 48 BG fotós részlegét a hátoldal kicipzározása után tölthetjük meg tartalommal. Alul egy tépőzáras keresztmerevítő szerepkörében is tetszelgő elválasztó található, amit igény szerint kivehetünk, vagy akár bent is hagyhatunk.

A felső, kisebbik rész akár egy kisebb drónt is elnyel, de uzsonnával, pulóverrel, vagy más, nem fotós kiegészítővel is feltölthető. Lent viszont igen sok hely van fényképezőgépünknek és objektívjeinknek.

A fotómasina úgy is befér, ha rajta van egy nagyobb objektív, így a szettet már bevetésre készen is előkaphatjuk, ha vándorlásunk során valami érdekeset látnánk. A fentebb említett oldalsó hozzáférési pont ezt a célt szolgálja:


Nevetségesen kicsinek tűnik a m4/3-os gép a Range T 48 BG-ben – ez a hátizsák a nagyobb dSLR rendszereket is kényelmesen elnyeli

A Vanguard VEO Range T 48 BG hátoldalának lenyíló részében egy 15-16”-os notebookot is magunkkal vihetünk, szóval nem lehet többé kifogás, hogy azért nem tudtunk utazásunk során dolgozni, mert a mobil gép már nem fért be a csomagba.

A feketében és kékben is megvásárolható Range T 48 BG ára bruttó 59 900 Ft, ami szintén jó vételnek minősül. Alapesetben erre a táskára is két év garancia jár, így ennek és tulajdonságainak a tükrében én megadom neki is a „Kedvenc” bilétát!

Vanguard VEO Range T 48 BG

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...