A Vanguard VEO Range táskacsaládja

Ha jól emlékszem, a Vanguard tavaly mutatta be a „VEO Range” névre keresztelt táskacsaládját, s egy bemutatóban már írtam is a VEO Range 36M Messenger és a 48NV Daypack táskákról. Mivel (ismét) jó rég volt táskabemutató, ezért gondoltam, elhozok még egy párat a Vanguard e fotós táskái közül: ezúttal a 21M BG Small Shoulder Bag (kicsi válltáska), a Range T 45M NV Medium Tactical Backpack (közepes méretű, taktikai hátizsák), valamint a Range T 48 BG Large Tactical Backpack (nagy méretű, taktikai hátizsák) kerülnek terítékre. Kezdem is a legkisebbel, a 21M BG Small Shoulder Baggel:

A Vanguard 21M BG egy tetszetős kis válltáska, amit a gyártó kifejezetten a tükörnélküli fényképezőgépekhez igazítva tervezett meg. A 21M BG diszkrét megjelenésű, akár egyszerű, hétköznapi táskaként is nagyszerűen funkcionál, így teljesen feltűnésmentesen hordhatjuk akár a közösségi közlekedési edényeken is. Külső anyaga nagyon erős, speciális szövet, ami – szerintem – nagyon jól fogja bírni a strapát, s hosszú évek után sem levedlett rongyra, hanem patinás táskára fog hasonlítani.

A táska tetején egy kisebb méretű, cipzáras zseb található, ahová iratokat (személyit, lakcímkártyát, jogsit – ilyeneket), vagy esetleg kisebb, nyomógombos mobiltelefont, buszbérletet, papírzsepi csomagot, vagy más olyan kisebb méretű tárgyat helyezhetünk el, ami nem képvisel értéket, de jó, ha gyorsan kéznél van.

Valamivel nagyobb, azaz mélyebb az előlapban kialakított, szintén cipzárral zárható zseb. Ebben már egy okostelefon is elfér, vagy egy kisebb könyv, füzet is velünk jöhet. Buszon utazva én azért nem tennék ebbe a zsebbe sem (nagyobb) értéket, pénzt, mert könnyű hozzáférni, így az enyves kezűeknek sem óriási kihívás hozzáférni tartalmához.

A kis táska hátoldala sima kialakítású, újabb zsebbel, fiókkal itt nem találkozhatunk. A hátoldal alján van egy nyílás, ahonnan az esőköpenyt lehet elővenni:

A Vanguard 21M BG Small Shoulder Bag mindkét oldalán egy nyitott tetejű zseb található, amelyekbe egy 2-2,5 decis (jellemzően szívószálas) ivólé, vagy egy-egy csomag papír zsebkendő fér.

Ha felnyitjuk a 21M BG Small Shoulder Bag előlapját (a két csat oldásával), akkor egy nagyobb méretű, cipzárral zárható fiókkal szembesülünk. Bár ez a rekesz sem hatalmas, védettsége miatt már az értékeinket is rábízhatjuk.

A fiókban két nyitott belső zseb is található, ahol például memóriakártyáinkat tárolhatjuk. A fiókban akkutöltő, mobil HDD, nagyobb okostelefon, füzet, kisebb könyv, kulcs és hasonló kacatok kényelmesen elférnek.

A fő szekcióban fényképezőgépünk és 2-3 kisebb objektív, esetleg egy rendszervaku utazhat velünk. Egy mellékzsebben pedig 7-8”-os táblagépet helyezhetünk el biztonságosan:

Szerintem ez a táska elsősorban a kisebb méretű MILC rendszerek kedvelőinek lehet tökéletes választás. Például a m4/3 fotómasinák, fix gyújtótávolságú objektívek számára ideális „otthont” alakíthatunk ki a tépőzáras térelválasztókkal. Egy városi fotózáshoz ettől a 21M BG Small Shoulder Bagtől nem nagyon van jobb választás! Bruttó 17 900 forintos ára pedig kifejezetten kedvező, ráadásul 2 év garanciát ad rá a gyártó! Szóval, tőlem jár neki a „Kedvenc” plecsni.

Vanguard VEO 21M BG Small Shoulder Bag

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...