A Vanguard VEO Select 49 Backpack hátizsák bemutatója

A vásárlók kegyeiért zajló versengésnek hála elképesztő fejlődésen megy keresztül szinte minden körülöttünk, s persze, nem képeznek kivételt ez alól a fotótechnikai eszközök sem, így a kiegészítőknél – jelen esetben a fotós táskáknál – is ez látható. Néha elcsodálkozom azon, hogy vajon még mit tudnak kitalálni a fejlesztők, amivel még jobbá, még hasznosabbá tudnak tenni egy-egy terméket. Mikor már azt hinnénk, hogy ez az adott eszköz egyszerűen csak egy táska, egy halom holmi hordozására kitalált burok, akkor jön egy tervezőmérnök, aki ezt az egyszerű burkot úgy átrajzolja, hogy belezavarodsz! Most épp a Vanguard csapata tett le elénk egy olyan fotós táskát, ami hihetetlenül sokoldalú és praktikus! A VEO Select 49 Backpack alapvetően egy hátizsák, de egyszerre sokkal több is annál. Lássuk, mit tud ez a táska!

Kapásból a lényegre szeretnék térni a fenti fényképpel: a Vanguard VEO Select 49 Backpack bár elsősorban hátizsák (erre a neve is egyértelműen utal), oldaltáskaként is hordható, ráadásul kétféleképp – hosszában, vagy elfektetve is viselhető. Ha túrázunk, vagy épp egy hosszabb gyalogszakaszt teszünk meg, akkor a legjobb, a legkényelmesebb módja a Vanguard VEO Select 49 Backpack viselésének, ha azt hátunkra, hátizsákként vesszük fel. Ha viszont szűkebb helyekre kell bemenni a táskával, akkor érdemes függőleges oldaltáskaként hordani. Amennyiben sétálgatunk, de időnként hozzá szeretnénk férni a fényképezőgéphez, akkor vegyük fel elfektetett oldaltáskaként (lásd később). S mivel fülekkel is ellátták a hátizsákot, így sima kofferként, „aktatáska” módjára is elvihetjük ából bébe.

A VEO Select 49 Backpack elülső oldalának felső részében egy akkora zseb található, amiben egy összehajtogatott, papír alapú térkép is elfér. Mivel ez a zseb azonban elég könnyen hozzáférhető (mások részére is), értékeinket ne ide tegyük.

Ugyanitt, ennek a felületnek az oldalában egy valamivel nagyobb rekesz várja útravalóinkat, mint például egy 8”-os táblagépet. Ha szemmel tudjuk tartani ezt a részt, akkor nyugodtan magunkkal vihetjük a tömegközlekedésen is a tabletet.

A táska másik oldalában, ahol a fotós szekció oldalsó hozzáférési pontját találjuk (lásd később), egy valamivel kisebb, cipzáras rekesz látszik, ahol akár egy közepes méretű telefon is kényelmesen elfér. Ha oldaltáskaként viseljük a VEO Select 49 Backpacket, akkor mindig kéznél lesz az ide elcsomagolt telefon.

És ha már említettem a fényképezőgéphez való gyors hozzáférést, akkor az alábbi fotó egyértelmű magyarázatot is ad erről:

A fotós szekció oldalsó nyílására azért is van szükség, mert a táskát hátulról lehet telepakolni. Ehhez körbe ki kell cipzárazni a hátsó lapját, aminek lehajtása után válik hozzáférhetővé a tépőzáras elválasztókkal rugalmasan alakítható fotós részleg.

Alaphelyzetben a fenti felvételen látható tér lakható be fotós eszközeinkkel, de a felső, itt fedett részleg eltávolítása után kb. egy harmaddal több hely állhat rendelkezésünkre, így akár nagyobb dSLR szetteket is kényelmesen elraktározhatunk.

A lehajtható fedélben a gyártó notebookoknak fenntartott rekeszt alakított ki. Próbáim során egy 15,6”-os kijelzővel szerelt hordozható számítógép is kényelmesen befért a tépőzárral zárható résbe, ami ráadásul kellően párnázott, így drága gépünk megfelelő védettséget élvez.

A hátizsák felső részében egy cipzárral zárt, elkülönített rekesz tárul elénk. Ide akár egy összehajtogatott pulóver plusz egy kompakt esernyő, vagy egy kiadós uzsonna is befér. Ha viszont igény van rá, akkor ezt a rekeszt összenyithatjuk a fotós részleggel, így a már fentebb említett nagyobb fotós szettnek is jut elegendő hely.

Kívülről a Vanguard VEO Select 49 Backpack nem feltűnéskeltő: elegáns sötétszürke („fekete”) külső kialakítása egy sima hétköznapi hátizsák látszatát kelti, ami különösen a városi dzsungelben való közlekedéskor nyújthat plusz biztonságérzetet. A hátizsák hátunkhoz simuló falának felső részében egy rejtett zsebet találunk, ahová értékeinket rejthetjük.

Kisebb méretű utazóháromlábakat is magunkkal vihetünk, ezeknek ugyanis a Vanguard VEO Select 49 Backpack oldalán külön rögzítési pontok lettek kialakítva. Alul egy erős, táguló nyakú zseb fogadja a tripod lábait, míg felül egy hevederrel lehet a hátizsák falához szorítani az állványt.

Bár az ember fotós szettjét nem szokta pocsolyába, sárba, hóba, porba ledobni, szívesen láttam volna vaskos gumitappancsokat a hátizsák alján, hiszen megesik, hogy túrázás közben elfáradunk, meg szeretnénk állni valahol, ahol jól esne „ledobni” hátunkról az édes terhet. Igaz, a fenéklap különösen vastag és ellenálló anyagból van, de nem vízhatlan.

Összességében a Vanguard VEO Select 49 Backpack egy remek fotós hátizsák, amibe például két dSLR váz, 3-5 objektív, mellettük egy rendszervaku, töltő és ezeregy apróság is elfér. Kifejezetten kényelmesen hordható, ráadásul helyzetnek megfelelően viselhető. És most jön csak a java: bruttó 49 900 forintos árával üdítő színfolt a méregdrága, de nála kevésbé ötletes fotós táskák közt! Tőlem egyértelműen jár neki a „Kedvenc” érem!

Vanguard VEO Select 49 Backpack

A Vanguard VEO Select 49 Backpack fotós hátizsákot a Tripont Foto Video Kft.-től kaptam bemutatóra. A táska paramétereit itt találod.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...