Három újabb fotós táska a Vanguard VEO Select családból!

Végre megkaptam egy bemutató erejéig a Vanguard hazai forgalmazójától, a Tripont Foto Video Kft.-től a VEO Select táskacsalád három új tagját! A legnagyobb közülük egy igazi hibrid: a VEO Select 55BT alapvetően guruló bőrönd, de hátizsák is egyben. A középső méretű, a VEO Select 46BR egy viszonylag egyszerű, de nagyszerű hátizsák, amit többféleképpen tudunk konfigurálni, ahogy azt igényeink diktálják. A harmadik, s egyben legkisebb táska, a VEO Select 28S pedig egy jól pakolható válltáska, ami annyira új, hogy még a gyártó weboldalán sem található róla semmiféle információ. No, vágjunk is bele akkor, lássuk, mit kínál a VEO Select 55BT!

Vanguard VEO Select 55BT

Amint azt már említettem, a VEO Select 55BT egy „kabinbőrönd” és egy hátizsák szerelemgyermeke, egy gurulótáska, amit még egyes légitársaságok felengednek a fedélzetre (főleg, ha kicsit fizetünk érte pluszban): 52 x 33,5 x 24,5 cm a terjedelme, és 1,94 kg a saját tömege. A táskát a gyártó bőségesen megspékelte különféle hevederekkel, így azt aggatunk rá, amit csak akarunk (és amit elbírunk, persze). Külseje félkemény kialakítású, így remek védelmet biztosít drága felszerelésünknek. A Vanguard saját elmondása szerint 2 db dSLR váz és 4-5 db objektív elnyelése sem okoz gondot az 55BT-nek, de rakhatunk ezek mellé még egy legfeljebb 13”-os notebookot, egy maximum 9,7”-os táblagépet, sőt, egy-egy háromlábat, vagy monopodot is.

A VEO Select 55BT hátoldala bőségesen párnázott; a hátunk mögé került a notebook fiókja (tépőzáras füllel zárható), illetve derekunknál – a párnázott részben – található egy „titkos” zseb, ahová igazolványainkat, és értékeinket rejthetjük. A hevederrendszer nagyon kényelmes, több ponton állítható, és két keresztpánt is gondoskodik a tehermentesítésről (az egyik a mellkasunknál, a másik a derekunknál található). Ha épp nem repülőgéppel utazunk, akkor rendesen megpakolva sem válik kényelmetlenné a viselet – akár egy egész napos túra során sem fáradunk el. Érdekesség: a felső keresztpánt magasságát egy bő tíz centiméternyi szakaszon állíthatjuk be testi adottságainknak megfelelően.

Mivel a VEO Select 55BT görgőkkel egyaránt fel van szerelve, ezért akár húzhatjuk is magunk után. Ebben egy a magasságában állítható, alumíniumból kialakított markolat segít. Külön piros pontot ért, hogy ezt a teleszkópos fület egy cipzárral zárható fachban lehet elrejteni.

Ezt a Vanguard utazóbőröndöt nem csak hátunkon hordhatjuk, vagy magunk után húzhatjuk, hanem a két fogantyújánál fogva kézben is vihetjük: az egyik fül a táska tetejére, a másik az oldalára lett elhelyezve. Az oldalsó fogantyú előtt egy névtáblának kialakított zseb is látható, ide nevünket, elérhetőségünket helyezhetjük el.

A háromláb részére a táska oldalán találunk külön felfogatási pontokat. Fent a hevederrel, alul egy kihajtható, erős anyagú (gyakorlatilag elpusztíthatatlan) füllel erősíthetjük az állványt a táskához.

A Vanguard VEO Select 55BT fő részlegének cipzárját le is lakatolhatjuk a mellékelt számzáras lakattal: a kocsik kialakítása lehetővé teszi, hogy akár másmilyen, vékonyabb szárú zárat is használhassunk. Bár a tolvajok ellen nincs tökéletes védelem, egy kis lakattal komolyan megnehezíthetjük az alkalmi rablók dolgát.

A táska belseje alaphelyzetben a fotósok/operatőrök részére lett kialakítva. A rendszerünket nem csak két tépőzáras pánt védi a kipotyogástól, hanem egy cipzáras háló is. Aki általános célokra szeretné utazásai során használni a VEO Select 55BT-t, az a tépőzárakkal rögzített fotós részleget ki is veheti!

A Vanguard VEO Select 55BT tehát remek útitársa lehet fotósnak, „egyszerű” utazónak, hiszen sokféleképpen hordozható (két fül, teleszkópos fogantyú, vállhevederek), nagyon erős felépítésű, és moduláris kialakításnak örvend. A széles, jól párnázott vállpántoknak köszönhetően hosszabb távokat is fáradás, fájdalmak nélkül tehetünk meg vele, a görgőknek köszönhetően pedig akkor sem ázik be, ha véletlenül pocsolyába tesszük le. Bruttó 84 900 forintos ára méltán tükrözi a minőséget és a funkcionalitást, amit kapunk. Tőlem jár neki az „Ajánlott” biléta!

Vanguard VEO Select 55BT

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...