Itt a pici X-T4: a FujiFilm bejelentette az X-S10 fényképezőgépét

Azok, akik úgy vélték, hogy drága a FujiFilm X-Tx sorozata, most fellélegezhetnek, ugyanis részükre is lesz elérhető alternatíva a FujiFilm repertoárjában: a japán gyártó bejelentette a „mini” X-T4-et, ami az X-S10 névre hallgat. Természetesen ez a készülék is egy APS-C méretű X-Trans CMOS 4 képérzékelő köré épül, aminek 26 MP a felbontása. Az újdonság az X-T4 képalkotó rendszerét örökölte, még a beépített képstabilizátor is majdnem olyan jól teljesít, mint a nagytestvérben (nyilván kellett valahol spórolni). A kisebb vázmérethez ugyanis egy teljesen áttervezett stabilizátort kellett építenie a mérnököknek: az eredmény egy 30%-kal kisebb méretű egység, ami 6 FÉ előnyre képes.

A FujiFilm X-S10 hátoldalán egy 3”-os kijelző található, ami nem csak kihajtható, hanem el is forgatható. E kijelző 1,04 millió képpontos felbontással bír, ami manapság egy átlagos értéknek mondható. Az elektronikus keresőnél is kissé visszavettek a felbontásból: csupán 2,36 millió képpontban gyönyörködhetünk komponálás közben. A képeket egyetlen egy darab SD memóriakártyára menthetjük, aminek foglalata ebben a masinában ráadásul csak UHS-I kompatibilis. Az áramforrás a CIP mérései szerint egy feltöltéssel 325 képre elegendő naftát tárol, de a való világban ez a szám valószínűleg jóval magasabb lesz.

A videós részlegen is érezhető az „ár érzékeny” kialakítás, hiszen 4K @ 30 fps a csúcs. Mikrofon bemenet és fejhallgató kimenet csak egy adapterrel áll rendelkezésre. Kapunk F-Log profilt, de belsőleg legfeljebb 8-bites, 4:2:0 színkódolású adatfolyamot menthetünk (külső felvevőre 10-bit 4:2:2 küldhető). A FujiFilm X-S10 novemberben kerül a boltok polcaira, ára 1000 dollár körül alakul. 1400 dollárért már az XF 18-55 mm F2.8-4 optikát is megkapjuk mellé, illetve 1500 USD-ért az XF 16-80 mm F4 R OIS WR-rel vihető kitben. (Forrás: dpreview.com)

Képek forrása: FujiFilm

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...