A Canon idén több energiát és pénzt fektet speciális fotós/videós ágazatokba

Bár a Canon szekere a világgazdasági válság és a világjárvány ellenére az EOS R rendszer agresszív fejlesztésének köszönhetően tavaly viszonylag jól haladt, a japán gyártó idén növelni kívánja a különleges fotós és videós ágazatokba fektetett pénz- és energiamennyiséget. Egészen konkrétan az orvosi/tudományos, valamint a biztonságtechnikai felszerelések területén várhatóak komolyabb fejlesztések. Az információ a Nikkei Asia gazdasági laptól származik, ahonnan a következő részleteket szűrte ki számunkra a canonwatch.com szerkesztője:

Kép forrása: Canon

Áprilisban a Canon négy csoportra szervezi át működését a növekedés felgyorsítása érdekében: biztonságtechnikai megfigyelő kamerák, orvosi berendezések, szerves elektrolumineszcens panelek gyártására szakosodott gépek, valamint kereskedelmi és ipari nyomtatás.

Az optikai berendezések csoportja bővíti ipari felhasználású termékeinek választékát, kombinálva a fényképezőgépeket és a szoftvereket, miközben növeli a robotok és önálló meghajtású járművek kameráinak, a fejlett éjjellátó kamerák és más ipari és állami infrastruktúra számára megfelelő termékek értékesítését.

A jövőre nézve: ami a COVID-19 válságot és annak a Canon jövőjére gyakorolt hatását illeti, Fujio Mitarai (a Canon egyik vezetője) bár óvatosan fogalmazott, mégis optimista volt, mondván, hogy „a vírus gazdaságra gyakorolt hatása kissé csökkenhet idén nyáron, ha beindulnak az oltások”.

Nos, a Canon nem vágta „új fába a fejszéjét”, hiszen mind a biztonságtechnikában, mind az orvostechnikai eszközök gyártásában már rengeteg tapasztalatot szerzett korábban is, így a fejlesztések várhatóan szépen fognak gyümölcsözni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...