Komplex kameramodult kapott a Xiaomi Mi 11 Ultra

Összetett és hatalmas méretű a Xiaomi Mi 11 Ultra kameramodulja, amiben egy 50 MP-es nagylátó, egy 48 MP-es ultra nagylátó, egy 48 MP-es telefotó kamera, valamint egy apró OLED kijelző található. Nem csak a felülete, hanem a vastagsága is tekintélyes a kamerarendszernek, amitől a telefon akár fejnehéz is lehet. De most tekintsünk el a modul fizikai megjelenésétől, és nézzük, mit nyújtanak ezek a kamerák!

Kép forrása: mi.com

A primer kamera az 50 MP felbontású, 1/1,12”-os GN2 szenzor, amelyre egy F1.95-ös optika rajzol. A GN2 érdekessége, hogy a Samsungtól származik, és a Dual Pixel Pro AF-rendszerrel van felvértezve, ami „drámai” javulást nyújt az élességállítás teljesítményében. Ha még hozzávesszük a lapka méretét, akkor már ez az egy kamera is „megéri az árát”, hiszen telefonokban nem túl gyakori az ekkora chip. Természetesen nem maradt ki a kettős natív érzékenység sem, így az aktuális ISO érték függvényében más-más áramkör végzi a jelerősítést. Ennek a fő egységnek különben 85°-os a látószöge. A telefotó kameramodul (48 MP, 1/2” szenzorméret, F4.1-es fényerő) ötszörös nagyítást nyújt optikailag, amit a periszkóp-jellegű optika tesz lehetővé.

Az ultra nagylátószögű rendszer 48 MP felbontást kínál, a szenzor mérete itt 1/2” és 128 fokos a látómező. A lapkára egy F2.2 optika rajzol. Mindhárom kamerával 8K felbontású mozgóképeket vehetünk fel, és elérhető az éjszakai mód is. A kameramodulban egy OLED kijelző is fellelhető, ennek afféle örökké-bekapcsolt-kijelző funkciója van, így a dátumot, az időt, illetve az aktuális értesítéseket mindig szem előtt tarthatjuk, de akár az önarckép készítése során is hasznát vehetjük. A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy mikortól és mennyiért lehet majd hozzájutni ehhez a termékhez. (Forrás: mi.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...