Pocsolyázás 4000 kép/mp-en

Ha épp nincs 10-20 millió fölösleges forintod egy profi Phantom kamerára, amivel igazi nagysebességű videókat készíthetnél, akkor talán megteszi a Twixtor nevű plug-in szoftver is. Persze, ha ilyen egyszerű lenne hagyományos mozgóképeink lelassítása, akkor nagyon hamar csődbe mennének az olyan cégek, mint a Vision Research, akik a fentebb említett Phantomokat is gyártja: ha kicsit odafigyelünk, akkor még a lenti videón is látszik, hogy „retusálással” jött létre és utólagosan lett beillesztve nem egy képkocka. A film készítője, David Lindberg írja:

„Egy Canon EOS 550D-t használtam a filmfelvételhez. A kis Canon és a Twixtor plug-in segítségével próbáltam meg elérni a Phantom kamerák képi hatásait, de – nyilván – jóval kevesebb büdzséből. Persze, a Phantomok sokkal jobb képminőséget produkálnak, de ha megnézzük a kész filmet és összevetjük az árakat, akkor, szerintem, nagyon is megéri kipróbálni a Twixtort.” – forrás: petapixel

Frissítés: Közben facebookon jelentkezett egy magyar illető (Szergely Gergő), aki hasonlót alkotott korábban. Íme az ő kisfilme:

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.