„P”, mint „Professional” mód és egyebek – uh..

A petapixel.com weblapon láttam a bejegyzést, ahol egy „Missy” becenevű hölgy fotós tippjeit mutatják be a szerkesztők. Az asszony egy kétgyermekes családanya és – mint oly’ sokan mások – először saját gyerkőceit, majd a barátnőinek apródjait kezdte el fotózgatni. Nos, ezek a barátnők látván Missy lenyűgöző tehetségét, felajánlották neki, hogy legyen már profi fotós, ha ilyen jól megy a dolog. Missynek nem is kellett több, gyorsan megbeszélte az ügyet férjével, s be is szerzett magának egy Canon „profi” dSLR-t.
Missynek nagyon tetszik a téma és úgy döntött, készít egy internetes oldalt, ahol saját tudását osztja meg a nézőkkel. Első adásban például arról esik szó, hogy van az az expozíció, meg az a – hogy is hívják – blendeérték, vagy mi. De ne füstöljön a fejünk, mert Missy felfedezte a módválasztó tárcsán a „P”, azaz professzionális állást, aminek köszönhetően az összes képe szinte tökéletes lesz! Megtanulhatnánk a rekeszértéket és a záridőt használni, de minek, ha a modern kamerák rendelkeznek ezzel a nagyszerű profi móddal?! Íme, az adás angolul tudóknak:
 

Sokkal könnyebb és egyszerűbb profi fotósnak lenni, mint azt bárki hitte volna! Aki Missy további adásait is meg szeretné nézni, csak kattintson ide és máris a megfelelő youtube oldalon találja magát! Persze, csak óvatosan és erős idegzettel üljünk le a gép elé, mert ezek a filmek bizony súlyosak..
Vélemény: Szerintem ez egy színésznő és direkt játssza túl a témát, mert ennyire h*lye nem lehet senki 🙂
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.