Red Dot Design díjat kapott az Olympus

Sajtóközlemény

Hármas tervezői diadal az Olympusnak: a PEN E-P3, LS-100 és IPLEX UltraLite a red dot Design Award 2012 díjazottjai.

Az Olympus büszkén jelenti be: három vezető terméke is red dot Product Design 2012 díjat nyert. A kreatívok és gyártók a világ minden tájáról, összesen 4515 nevezést nyújtottak be a neves megmérettetésre. Mindhárom Olympus termék a tervezés minőségével nyűgözte le a 30 fős nemzetközi zsűrit. A PEN E-P3 és az LS-100 a fényképezőgépek és a szórakoztató technológia kategória egy-egy díját viheti haza, míg az IPLEX UltraLite az ipar és iparművészet kategória győztese.

A három legjobb

A PEN E-P3 fényképezőgép – vagy egyszerűen csak ’PEN’ – új mércét állított fel kategóriájában és valódi alternatívát jelent a nagydarab és jóval drágább D-SLR fényképezőgépekkel szemben. A kortalan stílusikon a cserélhető objektíves fényképezőgépek leggyorsabb* autofókusz rendszerével és ultramodern OLED érintőkijelzővel büszkélkedhet. Az Olympus másik díjazottja az úttörő LS-100, a robusztus, többsávos felvételre képes lineáris PCM hangrögzítő, mely professzionális hangminőséget és sokoldalú felhasználási lehetőséget kínál a zenészeknek, produkciós irodáknak és műsorszolgáltatóknak. Az LS-100 jellemzői között találjuk az XLR csatlakozási lehetőséget, a külön-külön állítható jobb- és bal hangcsatornákat, valamint a fantomtápot (48V/24V). Az IPLEX UltraLite ipari videoszkóp lehetővé teszi motorok, ipari berendezések, vagy akár épületgépészeti rendszerek vizsgálatát anélkül, hogy szétszerelnénk azokat. A mindössze 700g tömegű ILPEX UltraLite egy kompakt, hordozható és precíz műszer – mely fantasztikus képminőséget biztosít LCD monitorán, ráadásul egy kézzel kezelhető.

A krémek krémje

Dr. Peter Zec professzor, a red dot Design Award alapítója és vezetője kiemelte az idei megmérettetésre jellemző igen magas minőségi szintet. “A különböző szakterületek legkiválóbb termékei nem csak egymással, hanem a kritikus és szigorú bírákkal találják szemben magukat. A szakértők minden egyes jelentkezőt teljes mértékben elemzik, tesztelik és értékelik – a legszigorúbb előírásoknak megfelelően. A díjazottak rendkívüli tervezési minőséget képviselnek és rámutatnak arra, hogy a dizájn az innovatív termékfejlesztés szerves része. A verseny magas szintjét jelzi, hogy a díjazottak a díjaink elnyerése és kihirdetése után jelentősen növelik piaci sikereiket.”

Díjnyertes termékek a red dot Design múzeumban 4000 négyzetméteren több mint 1500 termék: a németországi Essen-ben található red dot Design múzeum ad otthont a kortárs dizájn világ legnagyobb állandó kiállításának. 2012 Július 3. és Július 29. között ismét megnyitja kapuit az immáron hagyományos idei díjnyertes termékek különleges kiállításának: a “Dizájn a színpadon – a red dot award: product design 2012 díjnyertesei” látogatói, a dizájn szerelmesei a legújabb trendeket csodálhatják meg közvetlen közelről. A termékek megérinthetők, így a kiállítás látogatói közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek az Olympus három lenyűgöző termékéről is – és megtapasztalhatják az UNESCO Világörökség által védett Zeche Zollverein szénbánya kazánházának egyedülálló élményét.

A red dot Design Award

A red dot Design Award – melynek gyökerei az 1950-es évekig nyúlnak vissza – három fő kategóriából, a “red dot award: product design” (termékdizájn), a “red dot award: communication design” (kommunikáció dizájn) és a “red dot award: design concept” (dizájn koncepció) részekből épül fel. A megmérettetésre csak 2011-ben 70 országból több mint 14000 pályázat érkezett. A red dot díj az egész világon elismert, az egyik legnagyobb hírnevet jelentő, egyedülálló tervezési minőséget jelző védjegy.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.