A Sony újabb villámgyors XQD memóriakártyát jelentett be

Akár 168 MB/mp adatátviteli sebesség elérésére képes a Sony új XQD formátumú memóriakártyája, amit egyelőre csak a Nikon D4 dSLR fényképezőgépe kezel. A maga 38,5 x 29,8 x 3,8 mm-es méreteivel az XQD valamivel kisebb, mint a CompactFlash, de felépítése masszív és a PCI-Express adatbusznak hála igen gyors adatátvitelre képes. A Sony új, 64 GB-os eszköze jelenleg a leggyorsabb memóriakártya, amit valaha gyártottak.

XQD-64-GB.jpg

A vehemens írási/olvasási sebességre pedig egyre nagyobb igény van a sportriportereknek szánt dSLR fényképezőgépeknél, hiszen felbontásuk és sorozatfelvételi sebességük folyamatosan nő csakúgy, mint az így keletkező adatmennyiség. A Sony 64 GB-os XQD S sorozatának első tagja már most túllépte a CompactFlash memóriakártya szabványban leírt maximális 167 MB/mp adatátviteli sebesség-határt. Ám nem csak fotózáskor és filmezéskor jön jól a nagy sebesség, hanem adatátvitelkor egyaránt, amikor a memóriakártya tartalmát nagy sebességű kártyaolvasó segítségével másoljuk számítógépünkre.

Sajnos, mint mindig, a gyorsaságnak és a fejlett technológiának magas ára van: a Sony 495 euróért kínálja 64 GB-os XQD S memóriakártyáját. Fele ekkora kapacitással, előreláthatóan majd októberben kerül a boltok polcaira a 32 GB-os XQD S, aminek ára egyelőre nem ismert.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.