Fotós pályázati felhívás a Nikontól: Nikon Photo Contest 2012-2013

A Nikon ma bejelentette, hogy mától lehet pályázni a Nikon Photo Contest versenyre. A világ egyik legelismertebb fotóversenyére 2012. december 1. és 2013. február 28. között lehet jelentkezni.

npc.jpg

A Nikon Photo Contest (NPC) a korábbi, 1969 óta megszervezésre kerülő Nikon Photo Contest International új neve. Idén, a verseny 34. évében az új név mellett az NPC egyéb fontos változásokon is keresztülment, beleértve a videó kategória bevezetését.

Az NPC a következő négy kategóriában várja a nevezéseket: egyedi fényképek (A kategória), fotósorozat (B kategória; 2-5 különböző fényképből álló alkotásokkal lehet nevezni), fotográfiai videók (C kategória, legfeljebb 45 másodperc hosszú videó) és Mozgó pillanatképek (D kategória). A D kategóriában a Nikon olyan alkotásokat vár, amelyek a Nikon 1 cserélhető objektíves fényképezőgéppel készültek, s melyek állóképet és videót egyesítő, új Mozgó pillanatkép formátumban készültek.

A pályázaton részt vehetnek bármely ország profi és amatőr fotósai, képességeiktől és tapasztalatuktól függetlenül.

Az NPC zsűrije világszerte ismert fotósokból áll, akik minden kategóriában 64 képet választanak ki az első, második és harmadik helyezésre, illetve a legjobb pályázónak járó nagydíjat is ők osztják ki. Újdonság még a legnépszerűbb pályázatnak járó Résztvevők díja, amelyet a résztvevők szavazatai alapján választanak ki. A nyertes pályázatokat 2013 nyarán hirdetik ki. Ezek a munkák nyilvános kiállításon vesznek részt, amelynek helye, ideje és egyéb részletei még nem ismertek.

A nyertes pályázók Nikon-termékek vásárlására fordítható pénzjutalomban részesülnek 100 000 jen (kb. 970 euró) és 1 000 000 jen (kb. 9700 euró) közötti értékben, továbbá szerepelni fognak a díjazott pályázatok kiállítói között.

Az NPC pályázattal kapcsolatos további információkért (beleértve a zsűri tagjait, a nevezés módját, a pályázat szabályait, a teljes díjlistát és a kategóriák lehetőségeit) keresse fel a hivatalos weboldalt: http://www.nikon-photocontest.com

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.