Új szűrőcsaládot vezet be a Cokin: íme, a Pure Harmonie

A világ legkönnyebb és egyben legvékonyabb szűrőit mutatta be a Cokin a nagyérdemű előtt. A Pure Harmonie családban egyelőre UV, cirkuláris polár és Vari ND (ND X) filtereket mutatott be a francia gyártó, melyek a szóvivő szerint jelenleg a világ legvékonyabb és legkisebb súlyú darabjai. Az UV szűrő például csupán 3,3 milliméter vastagságú, míg a cirk. pol. 4,5 mm. A család jelenleg legvastagabb tagja a variábilis szürke szűrő, amely 9,5 mm-es vaskosságával sem nevezhető épp szumó birkózónak .

cokin.jpg

A Cokin a Pure Harmonie UV szűrőt találóan „az objektív kontaktlencséjének” nevezi, ami különösen erős üvegből készült, hogy a szórt fény szűrése mellett védő funkciót is elláthasson. Az új cirkuláris polárszűrő nem csak a világ jelenleg legvékonyabbja, hanem a legnagyobb fényáteresztő képességűje is a kategóriában. A PH ND X filter „fény-gátló” tartománya egytől nyolc FÉ-ig (ND2-ND400) tart és a másik kettőhöz hasonlóan ez is a legvékonyabb a piacon. A legolcsóbb a termékcsaládból 50, a legdrágább több száz dollárba kerül és már rendelhető is a nagyobb külföldi webáruházakból.

Kérdés csak, hogy a vékonysággal nem lesz-e egyenesen arányos a bosszúság foka, ha egy szorult filtert próbálunk majd „lefaragni” az objektívről.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.