Linkajánló: Joanna Lemanska – Párizsi Tükörképek

Míg a legtöbb párizsi turista általában a helyi jellegzetességeket fényképezi, mint például az Eiffel tornyot, vagy a Louvre-t, addig a művészettörténész Joanna Lemanska igyekezett a várost egy teljesen új fényben látni, láttatni. Igaz, hogy az ő felvételein is bőven akad az imént említett látványosságokból, mégsem a szokásos módon tárja azokat a néző elé. Munkája során Apple iPhone 4s mobiltelefont, egy FujiFilm X10, illetve egy Nikon Coolpix kompaktot használt – a csodálatos fotókhoz általában csak egy pocsolya, vagy egy nagyobb tükröződő felületre volt szüksége, no, meg persze némi egyedi megközelítésre.

lemanska1.jpg

„Imádom a tükröződéseket és igazából nincs különösebb kötődésem Párizshoz. A képek ugyanígy születhettek volna Londonban, Berlinben, vagy épp New Yorkban. De mivel Párizsban élek, ezért természetesen a felvételek zöme itt készült. A tükröződésekben a tökéletes kompozíciót, az esztétika élményét keresem; néha a tükörképek egyfajta különleges akvarell-hatást adnak a képnek, néha pedig futurisztikus és elképzelhetetlen látványt kölcsönöznek. A tükörképek készítése számomra olyan, mint egy kisgyermeknek a játszótér: élvezem a megfelelő pocsolya és a környék felkutatását, s a végeredményt,a mit kihozok a helyzetből.” – mondja Lemanska.

lemanska2.jpg

Joanna Lemanska Facebook, 500px és Instagram oldalain további klassz képeket találhatunk, érdemes ezekre a weboldalakra is ellátogatni! (Forrás: mymodernmet.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.