Kezdőknek ideális az új FujiFilm X-A1 rendszerkompakt

A FujiFilm bemutatta a belépőkategóriás és egyben legkisebb cserélhető objektíves rendszerkompaktját, az X-A1-et.

A FujiFilm X-A1 ugyanabba a testbe szorult, mint az X-M1, azonban lelkét egy hagyományos Bayer színszűrős, 16 MP-es, APS-C méretű CMOS szenzor alkotja. „Alapszintű” besorolása ellenére egy 3”-os, 920 000 képpontos dönthető kijelzővel, beépített Wi-Fi modullal és vakuval látták el. Ezek az ebben a kategóriában extrának nevezhető részletek azonban még kiegészülnek olyan funkciókkal és szolgáltatásokkal, mint például a gépen belüli RAW hívás, a Fujitól megszokott, zseniálisan egyszerű gyorsmenü, a filmszimulációs módok, a képi szűrők (összesen nyolcféle), a többszörös expozíció, vagy a Full HD felbontású filmfelvétel (1080p @ 30 fps) és a sztereó mikrofon.

fujixa1_1.jpg

A Wi-Fi modul segítségével könnyedén és kábelek nélkül kapcsolódhatunk okostelefonunkhoz, így képeinket, videóinkat gombnyomásra (Wi-Fi gomb) tölthetjük fel kedvenc közösségi oldalainkra. Az ehhez a művelethez szükséges alkalmazás ingyenesen tölthető le iOS és Android operációs rendszerek alá (FujiFilm Camera Application). A Fujinon XC 16-50 mm F3.5-5.6 OIS objektívvel szettben 600 dollárért megvásárolható fényképezőgép érzékenységi tartománya ISO 200-6400 között állítható, AF rendszere kontrasztérzékeléses elven működik, s összesen 49 fókuszmezővel rendelkezik. A záridő 1/4000-30 mp között állítható igény szerint, a (beépített) vaku szinkronidejének legalacsonyabb értéke 1/180 mp lehet.

fujixa1a.jpg

A maximum 1920 x 1080 pixeles mozgóképeink MOV formátumban kerülnek az SD, SDHC, vagy SDXC formátumú memóriakártyára. A csatolófelületen USB 2.0 és HDMI aljzatokat találunk, melyek kiegészülnek a vezeték nélküli kapcsolatot biztosító Wi-Fi modullal. Az NP-W126-os jelölésű akkumulátorral egy töltéssel körülbelül 350 fénykép készíthető. A gép mérete 117 x 67 x 39 mm, tömege 330 gramm.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.