A True-View 3D-s kamerává alakítja okostelefonunkat

Egyelőre prototípusként létezik a True-View kiegészítő, aminek segítségével térhatású álló- és mozgóképeket vehetünk fel okostelefonunkkal.

A 30 fölöttiek még bizonyára emlékeznek arra az olcsó, műanyag nézőkére, amellyel térhatású képeket nézegethettünk gyerekkorunkban. Ott még mesehősök élethű megjelenésén ámuldozhattunk, ám ehhez az élvezethez külön megvásárolható filmes tárcsákat kellett beszerezni. A True-View ezzel szemben a kezünkbe adja a lehetőségét annak, hogy saját tartalmakat gyártsunk okostelefonunk és annak kamerája segítségével, legyen szó álló-, vagy mozgóképekről.

tr1.jpg

A készülék működése roppant egyszerű: indítsuk el a True-View alkalmazást, majd helyezzük be a telefont az erre a célra kialakított nyílásba és máris indulhat a móka: nem csak készíteni, hanem nézni is tudjuk majd képanyagainkat. Az eszköz úgy állítja elő a térbeli látványt, hogy az adott témát jobb és bal oldali képre bontja, amiből aztán tükrök segítségével áll össze a sztereoszkópikus 3D kép.

tr2.jpg

A True-View segítségével nem csak a felvétel, hanem a visszanézés, a lejátszás is megoldott, ráadásul a YouTube 3D-s tartalmait is élvezhetjük. Jelenleg a True-View tömeggyártás előtti fázisban van, a fejlesztők a kickstarter.com közösségi gyűjtőoldalon próbálnak tőkét összeszedni a továbblépéshez. Eredetileg a True-View alkalmazás kizárólag az Apple iPhone 5 alatt működött, de a fejlesztőgárda időközben az összes iOS és Android eszközzel megoldotta a kompatibilitást.

tr3.jpg

„A True.View-t gyűjteményi tárgynak, egy kis hipszteres beütéssel terveztük. Reméljük, hogy bárki, aki kedveli az Instagram ’retrós jellegét’, az érdeklődni fog majd a mi termékünk iránt is. A True-View remekül mutat majd bakelit lemez gyűjteményed, vagy egy régi filmes fényképezőgép mellett.” – mondta Peter Brennan, az eszköz kitalálója. A kickstarter.com oldalon a készülék működése is megtekinthető.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...