Új firmware tölthető a Canon EOS 1Dx-hez

A Canon kiadta 2.0.3-as számú firmware frissítését EOS 1Dx típusú tükörreflexes fényképezőgépéhez, amely máris letölthető MS Windows és Apple OS X alá egyaránt a gyártó magyar honlapjáról. Idézem az ott leírtakat a javításról:

50_EOS-1D X_design001_EUR

A 2.0.3 készülékszoftver-verzió a következő funkcionális fejlesztéseket és javításokat tartalmazza.

  1. Fejlesztettük a gyenge fényviszonyok melletti autofókusz teljesítményét az AI Servo AF módban történő fényképezés előtt elvégzett élességállítás esetére. A fejlesztésre azért volt szükség, mert javult a gyenge fényviszonyok mellett készített első képnél használt követési képesség.
  2. A kioldási paraméterek beállításainak száma bővült az „AI Servo AF 2. kép előválasztás” AF funkcióhoz, így lehetővé vált a továbbfejlesztett AF követés funkció gyenge fényviszonyok melletti használata, és a sorozatfelvételeknél fenntartható az állandóan magas képfrekvencia.
  3. Növekedett azon paraméterek száma, amelyek a nyomon követés felgyorsítására/lelassítására szolgálnak az „AF Configuration Tool” (AF konfiguráló eszköz) eszközben.
  4. Az expozíciókompenzálás kézi expozíció és automatikus ISO beállítás használata esetén működik.
  5. Az automatikus ISO-beállítás minimális zárideje max. 1/8000 másodperces zársebességre nőtt.
  6. Hozzáadásra került az a funkció, amellyel kézi expozíciónál módosított ISO vagy a záridő esetén is fenntartható az állandó expozíció, amikor zoomolás vagy objektívcsere során változik a rekeszérték.
  7. A tájoláshoz kapcsolódó AF-ponthoz új opció került hozzáadásra, így az AF-pont és az AF-terület beállításai helyett csak az AF-pontnak képes a tájolás közbeni váltásra.
  8. Új opció került hozzáadásra, így az előzőleg manuálisan kiválasztott AF-pont akkor is használható kezdőpontként, ha átvált 61 pontos automatikus kiválasztásra.
  9. A nagyobb rugalmasság érdekében új testreszabási lehetőségekkel bővült az expozíciómérés és az AF vezérlés.
  10. Megnövekedett a one-shot AF és az egyéni beállításokkal működő AI Servo AF közötti váltás beállítási lehetőségeinek száma.
  11. Hozzáadásra került a csak a védett képek megtekintését és lejátszását lehetővé tévő funkció.
  12. Kijavítottuk azt a problémát, amelynek során a fehéregyensúlyt megzavarja a zárkioldás időzítése, ha a felvételkészítési mód egyes felvételre van állítva, vagy a felhasználó vakut (E-TTL) használ.
Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...