Frissült a Nikon Capture NX és a ViewNX

Megjelent a Nikon Capture NX 2.4.7-es változata, ami máris letölthető a Nikon honlapjáról (132 dollár a szoftver ára). A frissítés azonban nem mindenkinek lesz ínyére, ugyanis apró hibajavítások és új fényképezőgépek RAW fájljainak támogatása mellett a Nikon úgy döntött, megszünteti a MS Windows XP támogatását – szóval óvatosan a letöltéssel azoknak, akik még Windows XP alatt használják a Capture NX-et. Íme, a hibajavítási és RAW fájl támogatási lista:

3918909813.png

  • A Nikon 1 V3 és Coolpix S810C nyers fájlok támogatása beépítésre került,
  • A Microsoft Windows XP támogatása megszűnt,
  • Javítva: az „Auto Distortion Control” nem lépett életbe egyes fényképezőgépek képein, illetve nem jelent meg a szerkesztési lista („Edit List”) „Camera & Lens Correction” szekciójában az „Auto Distortion”,
  • Javítva: ha a Capture NX 2.4.5-ös vagy egy korábbi változatában megnyitottunk, majd elmentettünk egy RAW képet, akkor annak a fehéregyensúllyal kapcsolatos beállításai megváltozhattak.

Ugyanígy letölthető a Nikon ViewNX 2.9.2, amiben hasonló változások léptek életbe, mint a Capture NX-ben: megszűnt a MS Windows XP támogatása és beépítésre került a Nikon 1 V3 és a Coolpix S810C nyers fájljainak támogatása.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...