Futótűz-reklám a Lexárnak: 2 évet töltött az óceánban, de működik!

Úgy tűnik, a memóriakártya-gyártók marketingesei lemaradtak és kihagytak egy ászt a kártyák népszerűsítéseikor (amit most azonban ezzel a hírrel be is hoztak): az SD tárolók sokkal jobban bírják a strapát, mint azt sokan hinnénk. A legújabb futótűz-reklám szerint egy Panasonic kompakt gép nem kevesebb mint két évet töltött az óceánban (ami manapság már nem egy eget rengető hír), de a csattanó csak ezek után jön: a benne talált Lexar márkájú SD adathordozó túlélte ezt a víz alatt töltött időt és a rajta tárolt képeket mind meg lehetett menteni (értsd: át lehetett másolni számítógépre)!

seacamera

A fényképezőgép az őt szállító hajóval együtt süllyedt el Vancouver Island nyugati partjainál két évvel ezelőtt. Paul Burgoyne volt az a szerencsétlen művész, aki hajójával együtt emlékeit is elvesztette, hogy aztán ennyivel később legalább utóbbiakat visszakapja. Idén májusban ugyanis búvárkodás közben a Bamfield Marine Sciences Centre egyetem hallgatói, Tella Osler és Beau Doherty bukkantak az alámerült képgépre. A fényképezőgép érthető módon már menthetetlen volt; nem csak a sós víz, de az időközben beléje költözött állatkák is „lelakták” az elektronikát. A diákok nem kis meglepetésére azonban a Lexar 8 GB Platinum II SD kártya túlélte az esetet és egy róla lemásolt, majd a Twitterre feltöltött csoportkép segített a régi tulajdonos megtalálásában.

twitter

A Bamfieldi parti őrség egyik alkalmazottja, aki két évvel ezelőtt segített Burgoyne mentésében, még jól emlékezett az esetre és magára a pórul jártra, így már nem volt nehéz értesíteni a tulajt, hogy meglettek az emlékei. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...