Hihetetlenül szép fotók Skóciáról egy telefonnal lőve

2007 óta, amikor megjelent az Apple iPhone 2G a maga 2 MP-es kamerájával, igen nagyot nőtt az „iPhoneography”. Ez főleg annak volt köszönhető, hogy profi fotósok is meglátták az okostelefonban rejlő művészi formát. A brit Julian Calverley egyik azon fotósoknak, aki évtizedeken át dolgozott profiként (reklámfotó, tájfotó, életstílus, jármű- és víz alatti fotózás területeken), és alkotott olyan megrendelőknek, mint például a Mercedes vagy a Virgin. Az ötven éves Calverley már 1988-ban, azaz 24 évesen megalapította saját fotóstúdióját.

clouds

Julian Calverley nemrég adta ki #IPHONEONLY című első könyvét, amelyben Skócia – azaz pontosabban Glen Orchy és Glen Etive térségeinek – lélegzetelállítóan szép tájait mutatja be az olvasónak. A könyvben 60 olyan fénykép látható, melyek az iPhone-nal készültek, majd a Snapseed alkalmazással lettek feldolgozva. Wayne Ford az album előszavaiban következőket írja:

„Az iPhone spontán és hordozható jellege, a nem egy kiváló képfeldolgozó alkalmazás és a képanyagok szélesebb körrel való megoszthatósága többféle mikroblog platformon keresztül egy erőteljes és felszabadító eszközzé varázsolja azt, amely meglepő eredményekre képes. Amikor [Julian Calverley] odakünn, a természetben jár, gyakran megáll, s megvárja a fény egyfajta minőségváltását, vagy a tenger fodrozódását, vagy az időjárás változását, hogy egy vagy két képen megörökítse telefonjával azokat a bizonyos pillanatokat. Néha csupán a lábai előtt heverő téma elkapása a cél, máskor ALPA fényképezőgépének portréját lövi, afféle „magányos önarcképként”, mementóként, de gyakran – ha épp terepet derít fel – a kamera egyfajta vizuális jegyzettömbként funkcionál, amellyel rögzíti az érdekes helyszínt, hogy később visszataláljon.”

Mind amatőröknek, mind profiknak, akiket érdekel az iPhoneography, érdekes és inspiráló lehet ez a könyv. A The Lionhouse Bindery kiadásában megtalálhatjuk itt. (Forrás: mymodernmet.com)

juliancalverley01 juliancalverley02 juliancalverley03 juliancalverley04 juliancalverley05 juliancalverley06 juliancalverley07 juliancalverley08 juliancalverley11 juliancalverley12

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...