2000 éves eljárással készült a világ legnagyobb fotója

The Great Picture” címet kapta a világ valóban legnagyobb felvétele, aminek témája egy elhagyott haditengerészeti légi bázis Dél-Kaliforniában. Hat művész (Jerry Burchfield, Mark Chamberlain, Jacques Garnier, Rob Johnson, Douglas McCulloh, Clayton Spada) és több száz önként segédkező hozta létre a tekintélyes, 313,5 négyzetméteres (kb. 9,5 x 33 m) alkotást, ami egy 2000 éves eljárás segítségével készült.

Worlds-Largest-Photograph1-650x432

A Guinnes Rekordok Könyvébe is felvételt nyerő remekmű a camera obscura (avagy sötétkamera, lyukkamera) elvével készült: a művészek ehhez egy kiürített repülőgép-hangárt használtak „fényképezőgépként”, amit teljes egészében leszigeteltek úgy, hogy csupán a bejárati kapun hagytak egy negyed hüvelykes rést, amin a kinti fény beérkezhetett.

Worlds-Largest-Photograph2-650x406

A keletkezett felvételen jól látható a korábbi Irvine-i haditengerészeti támaszpont vezérlőtornya és kifutópályái. Az eredetileg 2006-ban készített képet most az Egyesült Államokban, Virginiában a Smithsonian’s National Air and Space Museum kiállításainak keretein belül lehet novemberig megtekinteni. Aki épp kint tartózkodik, vagy tervezi a környékre való ellátogatást, az mindenképp nézze meg! (Forrás: slrlounge.com)

Worlds-Largest-Photograph3-650x467 Worlds-Largest-Photograph4-650x440 Worlds-Largest-Photograph-650x407

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...