Ez kell nekem (és lehet, neked is)! Én-követő drón és kamera: HEXO+

Évekig gyakoroltál egy vaddisznó, iszonyat állat, óriási, a világon egyedül csak általad megvalósított gördeszkás trükköt, de mikor a külföldön élő haveroknak meséled, akkor azok csak kacagnak és azt követelik, hogy mutasd is be? Szeretnéd hát filmre venni az óriási pörfórmanszodat, de nincs, aki tartsa, vezesse a kamerát? Végül a 88 éves nagyi elvállalja, de az első percek után kiderül, hogy nem bírja a tempót és pont mindig a legizgalmasabb részről marad le? Ha ez az esetleírás úgy nagyjából rád is érvényes, vagy már a nagyid is Londonban él, akkor valószínűleg neked találták kis a HEXO+ autonóm működő drónt!

hexop2

A Hexoplus egy olyan önműködő, a célszemélyt (illetve annak telefonját) automatikusan követni képes hexarotoros drónt fejlesztett ki, amivel bárki izgalmas filmeket forgathat. A masina vezérléséhez, kezeléséhez nem kell semmiféle pilótai előélet, sőt, nem kell BME villamosmérnöki végzettség sem, egyszerűen csak be kell állítani a mellékelt okostelós alkalmazásban a megfelelő paramétereket (mint például követési távolság, felvételi szög, irány stb.), zsebre kell vágni a telefont, s máris fejest ugorhatunk a kalandba! A kickstarter.com közösségi gyűjtő oldalon most 499 dollárért bárki megrendelheti a terméket. Ha kell hozzá kamera is (GoPro Hero), akkor 699 dollárra emelkedik az ár. Mivel a fejlesztőknek csupán 50 000 USD-re van szükségük az első sorozat legyártásához, ezért nagy valószínűséggel pikk-pakk össze fog jönni a lé (össze is jött, pillanatnyilag 363 000 dollárnál tartanak). Ne maradj le!

hexop1

hexop3

Ja, igen, a cuccos maximum 70 km/h sebességre képes, egy töltéssel 15 percig liheg a nyomodban és a népszerű GoPro Hero kamerákkal kompatibilis.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...