Megérkezett a Nikon D810

A Nikon bemutatta a bő két évvel ezelőtt bejelentett D800/D800E géppáros egyesített utódját, amely a D810 nevet kapta. A korábbi feltételezéseknek megfelelően ma reggel bejelentette legfrissebb teljes képmezős szenzorral szerelt tükörreflexes fényképezőgépét a Nikon, amely egyben váltja a D800 és D800E típusokat. A D810 szenzorja új, nincs előtte aluláteresztő szűrő, azonban a felbontása maradt 36 MP. A készülék lelke a japán gyártó legújabb jelfeldolgozó rendszere, az Expeed 4, amit a D4s-ben is megtalálhatunk. Ennek megfelelően a masina sebessége és ISO tartománya is továbbfejlődött: kiterjesztett módban most már akár ISO 32-ig is lemehetünk (a kiterjesztés maximuma ISO 51 200).

d810_front

Az újítások sorát az új zárszerkezet is bővíti, de a D810 immár elektronikus első redőnyzár opciót is kínál, amivel lecsökkenthető a berezonálás esélye fotózáskor. Új a hátoldali kijelző is, ami bár maradt 3,2”-os, de a felbontását a mérnökök 1,229 millió képpontosra növelték. A Nikon D810 AF rendszerét a D4s-től örökölte, ennek megfelelően a csoportos AF mező használata itt is elérhető. Az újdonsággal csökkentett méretű, sRAW (Nikon RAW Size S, 12-bites, tömörítetlen nyersformátum) nyersfájlokat is készíthetünk, ha épp helyszűkében vagyunk, vagy a szokásosnál lassabb számítógéppel dolgozzuk fel fotóinkat.

d810_back

Az újítások csokorba szedve:

 • Többterületű D-videó: teljes HD (1080p) videók FX- és DX-formátumban 50p/60p sebességgel. Videózáskor a teljes fényérzékenységi tartomány rendelkezésre áll ISO 64-től kezdve, továbbá vezérelhető a záridő, a rekesz és a hangerőszint is.
 • RAW Size S: 12-bites, tömörítetlen Nikon NEF-fájlok a gyorsabb képátvitel és a gördülékenyebb utómunka érdekében.
 • Picture Control 2.0: a könnyebb utómunkához az Egyenletes beállítás maximális dinamikatartományt biztosít, a Tisztaság beállítással pedig a részleteket lehet finomhangolni.
 • Zár: új zár/tükörkamra architektúra és elektronikus első redőny a lehető legélesebb eredmények érdekében.
 • Szabályozható színmegjelenítésű monitor: tükröződésgátló bevonatú, 8,0 cm-es, kb. 1 229 000 képpontos RGBW LCD-monitor. A színegyensúly és a fényerő bármely irányba eltolható.
 • Osztott képernyős nagyítás Élő nézetben: teljes pontossággal ellenőrizhető a szintezés és az élesség. A fényképezőgép „i” gombjával érhető el.
 • Gyors, strapabíró zár: a kevlár/szénszálkompozit anyagú záregység kioldási késedelme 52 ms, standard életciklusa 200 000 kioldás, a záridő 1/8000 és 30 mp között állítható, a maximális vakuszinkron pedig 1/250 mp.
 • Korlátlan sorozatfelvétel: számtalan JPEG-kép készíthető, és látványos fénycsóvás fotók születhetnek.
 • Nagy kapacitású EL-15 akkumulátor: rendkívül helytakarékos és könnyű lítium-ion akkumulátor 1900 mAh kapacitással (7,0 V). Akár 1200 állóképet is rögzíthet1 egyetlen feltöltéssel.
 • Adattároló: egy CF foglalat a nagy sebességű UDMA 7 kártyákhoz, egy SD foglalat pedig a nagy sebességű, nagy kapacitású SDXC és UHS-I kártyákhoz.
 • Tartós magnéziumötvözet váz: a D810 fényképezőgépet hatékony tömítőrendszer védi a nedvesség és a por ellen.
 • Vezetékes és vezeték nélkül kapcsolat: az Ethernetet és a vezeték nélküli LAN-t is támogatja. A csatlakozáshoz a külön megvásárolható UT-1 adatküldőt és a WT-5 vezeték nélkül jeladót kell csatlakoztatni.

A Nikon hivatalos sajtótájékoztatója most délelőtt lesz, ahonnan majd további információkkal fogok jelentkezni.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...