A húszezer forintos objektív is tudja azt, amit a hatszázezres!

Mi a különbség egy 60 000 és egy 600 000 forintos objektív képe között? A válasz: az utómunka – legalábbis ezt állítják a piccure+ fejlesztői. A piccure+ német fejlesztésű szoftver azt ígéri, hogy segítségével az olcsó objektívek képe is olyan minőségű lehet, mint a sokkal drágább lencserendszereké. Ügyes algoritmusok, számítások segítségével így a szűk büdzsével rendelkező fotósok is minőségi munkát tehetnek le megrendelőik asztalára. A piccure+ az objektívek optikai hibáit hivatott javítani az elkészült fotó alapján, külön profilok nélkül.

piccure1

S hogy mennyire jól működik a szoftver, azt a programozók magabiztos kijelentése is tükrözi, amely szerint egy 35 000 forintos lencserendszerből ugyanazt hozták ki, amire a majdnem egy millióba fájó Zeiss Otus képes: a Canon 50 mm f/1.8 optikával készült tesztfotót a Zeiss Otus 55 mm f/1.4-ével hasonlították össze a szakemberek. Ráadásul a szoftverrel a méregdrága obik képe is tovább javítható – csak merjünk a feldolgozás végén ránézni a monitorra, nehogy szemünk fénye bánja a (túl) sok jóságot..

ZQeAlo5

A cég ügyvezetője, Dr. Ruder azt mondta, hogy a jövőben egyre nagyobb szerepet kap majd az objektívek szoftveres képalkotással való párosítása, s majd végül a szoftver és a hardver közti határvonalak teljesen elmosódnak. Végül is nem meglepő, vagy új, amit az illető állít, hiszen például a m4/3 rendszer már évek óta az efféle képalkotást alkalmazza. (Forrás: petpaixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...