Ezek Chris Hadfield kanadai űrhajós kedvenc felvételei a Földről

Ki ne ismerné Chris Hadfieldet, aki az elmúlt évek során annyi sok szép, az űrből készített fotót osztott meg velünk, földhöz ragadt emberekkel? A space.com szaklapnak adott interjújában most ismét megmutatott egy párat hatalmas kollekciójából – ráadásul ezek a fotók a kedvencei.

1024px-Chris_Hadfield_2011

Chris Hadfield – kép forrása: wikipedia

„Amikor az űrhajósoknak két kísérlet közt épp van három szabad percük, akkor általában átlebegnek a Nemzetközi Űrállomás (ISS) kupolájába, ahonnan az összesen hét ablakból pompás kilátásuk van az a Földre” – mondja Chris Hadfield, aki soha nem unta meg a kilátást bolygónkra a 400 kilométeres magasságból. Legutóbbi küldetésén, amely 2012 decemberétől egészen 2013 májusáig tartott, összesen 45 000 fényképet készített a Földről. Egy részét ezeknek a fotóknak meg is osztotta azokkal, akik követik őt a közösségi hálózaton. Mivel Hadfield már nyugalmazott állományban van, ezért volt ideje bőven, hogy átnézze ezt a hatalmas képtárat, és kiválassza kedvenc 150 felvételét. A „You Are Here: Around the World in 92 Minutes” (Itt vagy: 92 perc alatt a világ körül) című képeskönyvében bárki megcsodálhatja ezeket a remekműveket, ugyanis a kötet tegnap óta kapható.

hadfield-book-mauritania

A The Richat Structure (A Szahara Szeme) Mauritániában

A posztban szereplő fényképek apró ízelítőt adnak ahhoz, ami a könyvben vár a rajongókra – vajon Magyarországon is kiadják majd? (Forrás: space.com)

hadfield-book-arica-chile

Felhők Chile fölött

hadfield-book-brazil-river

A Rio Tieté Brazíliában

hadfield-book-detroit-windsor

A Detroit River

hadfield-book-great-salt-lake

Farkasfej alakzat Utahban a The Great Salt Lake környékén

hadfield-book-havana-washington

Havanna fölött Washington irányába

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...