Készítsünk fotófülkét GoPro kamerával!

Önarcképelők régi álma valósulhat meg: Lars Brandt Stisen dán fotós ugyanis megmutatja, hogyan tudunk saját magunknak némi ráfordítással egy fotóbódét építeni. A teljes rendszer alapját egy GoPro Hero kalandkamera és egy állvány képezi, amit míves, nyomtatott papírborítású műanyag dobozba rejtünk.

diy-photo-booth-001

Ez a fotós bódé akár teljes sötétségben is képes a működésre, hiszen több LED-es lámpa szolgáltatja a portréalany arcának megvilágítását. A GoPro Hero 3+ Black Edition kamera úgy van vezetékezve, hogy elektronikus időzítőkön keresztül vezérelje az összesen négy LED lámpát. A hallható visszajelzést mókás módon egy kapucsengő szolgáltatja. Csak nyomd meg a „Take Picture” feliratú ipari kapcsolót és pillanatok alatt el is készül rólad a felvétel!

diy-photo-booth-005

Az említett fotós egyébként egy buli kedvéért készítette el a fotóbódét, aminek hatalmas sikere is lett. Többen kérdezték, hogy tudnának-e esetleg tőle ilyen fülkét vásárolni, vagy bérelni, mert óriási móka és vendégmágnes egyszerre. Bár az eredeti a képek alapján nincs felszerelve nyomtatóval, valószínűleg minimális pluszmunkával ez is megoldható lehet. A Stisen féle masinával készült fotók egy része ezen a linken tekinthető meg, a kreátor honlapja pedig itt található. (Forrás: photorumors.com)

3e731310cb2cdb32ceffdd5de5730a16

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...