A Lytro fény-tér kamerarendszere felmegy a csillagok közé is

A Lytro vezetőinek nagy ambíciói vannak, ugyanis nem csak a fényképezőgépeik eladását tűzték ki célul, hanem például azt is, hogy a hagyományos fényképészetet – mint teljes egészet – az evolúció lépcsőfokain feljebb léptessék, radikálisan megújítsák. Az „előbb exponálj, utána fókuszálj” mottó köré építő cég ehhez a tervhez rendelkezik is a megfelelő eszközökkel, hiszen a fény-tér elvű fotómasináikkal tetszőlegesen alakíthatjuk utólag az elkészített fotót.

lytro

A Lytro most a gépeken kívül magát a technológiát is elérhetővé tette, azaz bárki, aki a fény-tér működési elvére szeretne fényképezőgépet (vagy más képalkotó eszközt) építeni, az megvásárolhatja a licenszet. A Lytro platform segítségével gyártók és kormányügynökségek egyaránt olyan eszközöket tervezhetnek, melyek merően eltérnek a hétköznapi fotósok eszköztárától. „Az átlagos fogyasztói kameráknál sokkal messzebbre tekintünk. Idővel ugyanis mindent meg szeretnénk reformálni, ami előtt optika található.” – mondta Jason Rosenthal, a Lytro ügyvezetője.

A Lytro közleménye szerint az Amerikai Védelmi Minisztérium az elsők között szerepelt, akik megvásárolták a Lytro Development Kitet (LDK). A minisztérium ugyanis azt tervezi, hogy sokkal fejlettebb éjjellátó készülékeket építsen a fény-tér elvének köszönhetően. A másik nagy bevásárló maga a NASA volt, ahol a mérnökök a kutató- és felfedezőműholdakat szeretnék felszerelni fény-tér kamerákkal.

A Lytro Development Kitet a gyártó elsősorban más gyártóknak kínálja, de természetesen bárki megvásárolhatja, aki kifizeti érte a 20 000 dolláros árat. A szettben egy jó minőségű optika, a Lytro Illum képérzékelője, a képfeldolgozó processzor és a szükséges, Python API-ra alapozó szoftver található, ami a fejlesztéshez szükséges.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...