Pénteki pletykacsokor

Péntek reggel van, és akad még olyan, akinél épp most gőzölög a frissen lefőzött kávé az álmos asztalon. No, pont e finom kávé mellé kínálok némi olvasnivalót a szokásos dugóhírek és polihiszti mellé:

Az Olympus OM-D E-M5 II terméknevet hivatalosan is bejegyezték Tajvanban. Eddig sokan úgy vélték, hogy az E-M5 utódja majd az E-M6 nevet kapja, de az újonc fejlett szolgáltatásai és funkciói mellett ez kissé félrevezető lehetett volna. Sokan azt gondolták volna, hogy az E-M6 az E-M5 alá érkezik (lásd E-M10 az elnevezés végett), holott a már (vígan lubickoló) őskövületnek számító ötös váltótársa érkezik.

em5

Kiderült, mennyibe fog kerülni a Tamron SP 15-30 mm F2.8 Di VC USD (Model A012)! Bár egyelőre csak a Japán nettó árral szembesülhettünk, ebből már következtethető, hogy nem lesz olcsó mulatság a kétszeres átfogású ultrazoom objektív: 140 000 yent + adót kell majd érte a szigetországban fizetni. Ez az összeg jelenlegi árfolyamon körülbelül 305 000 forintnak felel meg (+ az itthoni áfa és egyéb költségek). Tehát olyan 400 000 forint körülire saccolható az egyébként december 25-i megjelenési dátummal ellátott termék hazai ára.

tamronprice

Kereken 399 dollárért lehet most megvásárolni USA-ban a Nikon APS-C szenzoros csúcskompaktját, a Coolpix A-t. A 16,2 MP-es felbontást nyújtó, eredetileg 1100 dollárba kerülő masina most nagyon kedvezményesen szerezhető be, ugyanis a Nikon beszüntette a gyártását, jelenleg raktársöprés zajlik például a B&H-nál. A korábban 300 dollárért gazdát cserélő DF-CP1 optikai kereső sem vágja haza a családi kasszát: 99 dollárért hozzá is csapható a Coolpix A-hoz. Akinek tehát ismerőse van kint Amerikában, az jó üzletet köthet.

coolpixa

A Panasonic DMC-GX7 bármennyire is jó masina, úgy tűnik, hogy valamiért nem nyerte el a vásárlók tetszését (én imádtam), ugyanis az a hír járja, hogy hamarosan jön az utód, amit egyelőre a pletykákban GX8-nak neveznek a madárkák. Igazából nem tudom, mit lehetne fejleszteni a GX7-en, mert nagyon eltalált fényképezőgép lett. Ráadásul esik is az ára rendesen, a forrás 477 dollárt ír (az Amazon és az Adorama webboltokban), ami kb. 125 000 forintnak felel meg (+ kinti ÁFA).

gx7

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...