Egy cserélhető objektíves vázzal is újít a Fuji: megjött az X-A2

175 fokban dönthető kijelzővel érkezik a FujiFilm új tükör nélküli rendszerkompaktja. A Fuji X-A2 azonban nem csak a szinte teljesen függőlegesre dönthető kijelzőjével, hanem szemérzékelős autofókuszával is az önarcképek szerelmeseit próbálja elcsábítani. Ám az új AF nem csak szelfizésre jó: az Auto Macro AF-fel nagyszerűen lehet makrózni, a Multi.-Target AF-fel pedig dinamikusan válthatunk a témák között. Hogy mindenki kihasználhassa a gyors élességállító rendszert, a gyártó az XC 16-50 mm F3.5-5.6 OIS II kitobjektívet adja az X-A2 mellé, amivel akár 15 centiméterre is megközelíthetjük a célpontot.

fujixa2

De nem csak fizikai jellemzőivel próbálja rajongótáborát növelni a masina, hanem szolgáltatásaival, funkcióival egyaránt: az X-A2-ben is megtalálható a méltán népszerű Classic Chrome filmszimulációs szűrő. A 16 MP-es APS-C méretű képérzékelőről érkező adatokat a Fuji EXR Processor II jelfeldolgozó motorja veszi kezelésbe – a tipikusan „Fujis színek” és az alacsony zajszint így itt is garantált. Az érzékenységet ISO 200-6400 között állíthatjuk igényeink szerint, de ez a tartomány kiterjeszthető felfelé akár ISO 25 600-ig. Az Advanced SR Auto móddal akár kezdők is hibátlan fotókat készíthetnek: a fényképezőgép önmaga választja ki a témának megfelelő sémát és expozíciós értékeket.

A fotógép sebességére sem lehet panasz, hiszen zárkéslekedése csupán 0,05 mp, két kép közti idő 0,4 mp, míg a bekapcsolástól az első fotó elkészítéséig csak 0,5 másodpercet kell várnunk. A 3”-os kijelző 920 000 képpontos felbontással rendelkezik, s mint már említettük, akár 175 fokban is dönthető. Érdekessége, hogy függőlegesbe állítva az AF automatikusan bekacsolja a szemérzékelős fókuszt, hogy megfelelően éles önarcképeket készíthessünk. A beépített WiFi és NFC modul a problémamentes, egyszerű vezeték nélküli kapcsolatteremtést teszi lehetővé fényképezőgép és okoseszköz között. A fájlmásolás mellett az X-A2-t távvezérelhetjük is a Fuji iOS és Android OS alatt futó alkalmazásával. Ha számítógépünkre telepítjük a FujiFilm PC AutoSave szoftverét, akkor (megfelelő WiFi-s rúter közbeiktatásával) automatikus mentést hozhatunk létre a fényképezőgépen tárolt adatokról. A FujiFilm X-A2-vel a mozgóképek kedvelői is „jól ellesznek”. Legfeljebb 1920 x 1080 pixeles felbontásúak lehetnek videóink (a képfrissítési frekvencia 30 kép/mp lehet).

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...