GoPro-t lopott, majd fotózni kezdett a polip

Miután felröppent a hír, hogy az Apple is be akar szállni a kalandkamera bizniszbe, a GoPro részvényei meredeken zuhanni kezdtek, ráadásul egyre komolyabb konkurencia várható Kínából is, így nem csoda, ha a vállalkozás a közeljövőben egyre több bújtatott reklámot fog majd „kiszivárogtatni” a netre. A következő hír, melynek főszereplője egy oktopusz, azonban nagy valószínűséggel nem a GoPro által „sarkallt” anyag, hanem valódi, az igazi élet írta esemény.

polip1

Történt ugyanis, hogy a filmrendező Benjamin Savard szeretett volna forgatni egy videót a Vermonti Middlebury College egyetem tudományszakának részére, amikor egy oktopusz közbelépett és egyszerűen se szó se beszéd, ellopta a kamerát. Savard egy kísérletet filmezett volna le, amelyben gyors sorozatfelvétel-készítésre állított GoPro Hero kamerát helyezett egy polip akváriumába, hogy azzal megörökítse az állat reakcióit. A nyolckarú puhatestű, ezt nem nézte jó szemmel, s lenyúlta a masinát, hogy végül saját maga vegye „kézbe” a fényképezést: Savard került a célkeresztbe és végül a memóriakártyára.

polip2

Savard a Washington Posttal folytatott interjúja során elmesélte, hogy azt szerette volna kideríteni, hogy a polipok képesek-e egymástól tanulni, ha megfigyelhetik fajtársukat miközben az étellel teli tartályokat nyit ki. Az oktopusz a portréfotózás után pedig megpróbálta elfogyasztani a kamerát, de szerencsére nem járt sikerrel. A teljes képsorozat megtekinthető az imgur.com weboldalon. (Forrás: mashable.com)

polip3 polip4

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...