„Harapj rá!” Harapásra kioldó kiegészítő érkezett a GoPro kamerákhoz: íme, a GoHawk!

Ha a GoPro Hero kamerát felerősítjük mellkasunkra vagy sisakunkra, akkor kezeinket szabadon tudjuk használni. A probléma csak az, hogy ha a kioldót meg kell nyomni, akkor továbbra is szükségünk lesz legalább egy ujjunkra, szóval a „kéz nélküli működtetés” mégsem teljes. Erre kínál megoldást az oregoni POA Labs terméke, a GoHawk.

gohawk1

Egyelőre csak prototípusokat tesztelnek a srácok, de a termék már így is igen ígéretes. A GoHawk háromféle kioldási lehetőséget kínál: egy kormánykapcsolót (biciklikormányra szerelhető távkioldó), egy harapással működtethető kioldót, és egy „nyelvkapcsolót”. A gégecsöves, azaz hajlítható, LED-es kontrollfénynek hála pedig mindig képben lehetünk, hogy sikerült-e az exponálás (vörös fény: filmfelvétel zajlik, vagy fotóztunk épp, kék fény: az egység üzemkész állapotban van).

gohawk2

A GoPro Hero4 gépcsaláddal kompatibilis GoHawk ráadásul külső, USB porton keresztül csatlakoztatható áramellátással is táplálható, így megsokszorozhatjuk az eredeti üzemidőt. A fejlesztők pillanatnyilag pénzt gyűjtenek, hogy sorozatgyártásba kerülhessen a GoHawk, amit egyfajta kioldóval 131 dollárért elő lehet rendelni. Ha minden terv szerint halad, akkor már szeptemberben leszállíthatják az első megrendelőkhöz a terméket. Itt található a GoHawk kickstarter.com oldala.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...