Így néznek ki a világ leghíresebb és legdrágább fényképei miniatűrként reprodukálva

2012-ben, egy nagyobb munkaszünetbe beiktatva, a svájci Jojakim Cortis és Adrian Sonderegger úgy döntöttek, hogy lazítanak egy kicsit és reprodukálják Andreas Gursky irgalmatlanul drága, „Rhein II” című „remekművét”, azonban nem a helyszínre utazva, hanem a stúdióban, miniatűröket felhasználva. „Mókának indult, hogy szabadidőnkben, amikor épp nem a pénzkereséssel vagyunk elfoglalva, reprodukáljuk a világ legdrágább képeit.” – mondta Cortis egy interjúban.

JoakimCortisAdrianSonderegger1StuartFranklin

Tiananmen – Stuart Franklin

A kezdeti „mókából” azonban gyorsan egy ambiciózus mellékprojekt lett, melynek keretein belül a páros az elmúlt két évszázad leghíresebb felvételeit próbálja újraépíteni. A felhozatalban találjuk például Stuart Franklin „Tiananmen” képét, vagy Marmaduke Wetherell „Nessie” arcképét – mind-mind igényesen, miniatűrökből felépítve. A felhasznált anyagok teljesen hétköznapiak, bárki megvásárolhatja őket akár egy háztartási boltban is (papír, ragasztó, modelljárművek és hasonlók).

JoakimCortisAdrianSonderegger2samshere

A Hindenburg Katasztrófája – Sam Shere

A művészek munkájuk során szigorúan ügyelnek arra, hogy csakis olyan fotók kerüljenek bele „Icons” című sorozatukba, melyeknek nem ember a főszereplője, így elkerülhetik a realisztikus emberábrázolás nehézségeit. Hogy a projekt megérte-e a rengeteg befektetett munkát, azt döntse el mindenki maga, nekem nagyon tetszettek a kreációk. (Forrás: mymodernmet.com)

JoakimCortisAdrianSonderegger3ToshihikoSato

Concorde – Toshihiko Sato

JoakimCortisAdrianSonderegger4MarmadukeWetherell

Nessie – Marmaduke Wetherell

JoakimCortisAdrianSonderegger5AndreasGursky

Rhein II – Andreas Gursky

JoakimCortisAdrianSonderegger6EdwinAldrin

AS11-40-5878 – Edwin Aldrin

JoakimCortisAdrianSonderegger8CharlesLevy

208-N-43888 – Charles Levy

JoakimCortisAdrianSonderegger9JohnThomasDaniels

A Wright Fivérek – John Thomas Daniels

JoakimCortisAdrianSonderegger10JosephNicphoreNipce

La cour du dumaine du Gras – Joseph Nicéphore Niépce

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.